20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Suriyeli sivillere 15 milyon ekmek

Suriyeli sivillere 15 milyon ekmek - İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, ramazan ayının ilk 20 gününde, Suriye'nin İdlib, Halep, Hama ve Lazkiye kentlerinin kırsal kesimlerindeki sivillere 15 milyon ekmek dağıtıldıHATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, ramazan ayının ilk 20 gününde, Suriye'nin İdlib, Halep, Hama ve Lazkiye kentlerinin kırsal kesimlerindeki sivillere15 milyon ekmek ulaştırıldı.

4.06.2018 - 15:21

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeliler'in ekmek ihtiyacını karşılamaya devam ettiklerini söyledi.

Ekmeklerin Suriyeli ailelerin damak tadına uygun ve 3 gün bozulmadan saklanabilecek şekilde üretildiğini belirten Tosun, ''Ramazan ayında da ekmek dağıtımlarına devam ediyoruz. Hatay, Kilis ve Şanlıurfa'nın yanı sıra Suriye'nin çeşitli bölgelerinde kurduğumuz fırınlarımızda üretilen günlük 750 bin ekmeği ramazan ayı içerisinde de her gün iftar saatinden hemen önce çadır kent ve köylerdeki ailelere dağıtıyoruz." dedi.

Ramazan ayının ilk 20 gününde 15 milyon ekmek dağıttıklarını ifade eden Tosun, ''Bu süre zarfında ürettiğimiz 15 milyon Suriye ekmeğini düzenli bir şekilde İdlib, Halep, Hama ve Lazkiye kentlerinin kırsal kesimlerindeki sivillere dağıttık. Ramazan ayının son 10 gününde de ekmek dağıtımlarımız devam edecek.'' diye konuştu.

Tosun, İHH olarak 2018 yılı içerisinde toplamda 115 milyon Suriye ekmeğini ülkenin çeşitli bölgelerindeki savaş mağduru ailelere ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.