25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Suriyeli yetimlere bayram harçlığı

Suriyeli yetimlere bayram harçlığı - İHH İnsani Yardım Vakfı, Şanlıurfa'daki Suriyeli yetim çocuklara Kurban Bayramı öncesi harçlık dağıttıŞANLIURFA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Türkiye'ye sığınan 460 Suriyeli yetim çocuğa, Kurban Bayramı dolayısıyla harçlık dağıttı.

15.08.2018 - 15:56

Esentepe Mahallesi'ndeki Milli Eğitim Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Suriyeli minikler, Türkçe ve Arapça ilahiler seslendirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörü Behçet Atila, burada yaptığı konuşmada, dünyanın birçok yerinde yardıma muhtaç insanlara ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, savaşın başladığı ilk günden itibaren Suriyeli savaş mağdurlarının yanında olduklarını hatırlattı.

Yardım faaliyetlerinin süreceğini ifade eden Atila, "Kurban Bayramı öncesi küçük kardeşlerimizi sevindirmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Bu sayede çocuklar inşallah bayramı en güzel şekilde kutlayacaklar. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizinle olmaya devam edeceğiz. İnşallah bir sonraki bayramı Suriye'de barış ve huzur içinde kutlarsınız." dedi.

Konuşmaların ardından 460 yetim çocuğa, içinde 100 lira bulunan zarflar dağıtıldı.