19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Suriyelilere ramazan yardımı

Suriyelilere ramazan yardımı - Kilis'te engelli çocuğu bulunan Suriyeli 60 aileye konserve et ve hijyen kiti dağıtıldıKİLİS (AA) - Kilis'te, Türk Kızılayı, UNICEF iş birliğiyle engelli çocuğu olan Suriye uyruklu 60 aileye hijyen kiti ve konserve et yardımında bulundu.

5.06.2017 - 14:34

Türk Kızılayı Kilis Genel Hizmet Yöneticisi Hikmet Erdinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ramazan'da bu Hilal'in altında buluşalım" projesi kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ettiklerini belirtti.

İhtiyaç sahiplerine yönelik gönüllüler tarafından daha önceden kent genelinde tespit çalışması yapıldığını anlatan Erdinç, bu kapsamda belirlenen ailelerin incelemeye alındığını ve düzenli olarak desteklendiğini aktardı.

Erdinç, proje kapsamında bugün uygun görülen 60 aileye evlerine yapılan ziyarette et konserveler ile çocuk bezi, battaniye, şampuan, krem, pudra, diş fırçası ve macunu ile temizlik ürünlerinden oluşan hijyen kitlerinin teslim edildiğini ifade etti. Erdinç, bağışçılardan aldıkları destekle her geçen gün daha fazla ihtiyaç sahibine ulaştıklarını söyledi.

Suriyeli Ayşe Kalişero, 5 yıldır Türkiye'de yaşadıklarını, bu süreçte Türk Kızılayı ve İHH başta olmak üzere Türk halkının kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek, yardımlar için teşekkür etti.