20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Suriyelilerin kurslara ilgisi ramazanda arttı

Suriyelilerin kurslara ilgisi ramazanda arttı - Adıyaman Konaklama Tesisleri'nde tekstil ve halı kurslarında üretim yapan 350 Suriyeli, ramazanda kurslara daha çok ilgi gösteriyor - Usta Öğretici İlhan: - "Suriyeliler, ramazanda esnek saat uygulamasında çalışıyor.

5.06.2017 - 16:13
Buna rağmen kurslara yoğun ilgi gösteriyor" - Suriyeli Musa: - "Ürünlerimiz, İstanbul'a, oradan da ABD'ye gönderiliyor"

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'daki çadır kentte barınan Suriyeliler, meslek kurslarına ramazan ayında daha fazla ilgi gösteriyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Adıyaman'daki çadır kente yerleştirilen misafirlerin her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Kampta halı dokuma ve tekstil ürünleri dikimi yapan Suriyeliler, meslek kurslarında ürettiklerinin satışından da aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Usta Öğretici Sultan İlhan, yaptığı açıklamada, Suriyelilerin oruçlu olmalarına ve sıcak havaya rağmen kursu aksatmadıklarını söyledi.

Kurslarda halı üzerine eğitimler verdiklerini ifade eden İlhan, şunları dile getirdi:

"Suriye'deki iç savaştan kaçıp çadırlara yerleştirilen Suriyeliler, 5 yıldır çadırda açılan kurslarda eğitim görüyor. Şu an kurslarda toplam kursiyer sayısı 350'dir. Suriyeliler, ramazanda esnek saat uygulamasında çalışıyor. Buna rağmen kurslara yoğun ilgi gösteriyor. Ramazanda daha çok kursiyerimiz oluyor. Suriyelilerin sosyalleşmesine katkı sunuyoruz. "

- "Dokuduğumuz halı ABD'de müzede sergileniyor"

Suriyeli Ferit el-Musa de ülkesindeki iç savaştan kaçıp Adıyaman'a geldiğini, 5 yıldır çadır kentte yaşadığını anlattı.

Ramazan ve sıcak havalara rağmen çalıştıklarını aktaran Musa, "Çadır içerisinde kurulan kurslarda ürettiğimiz ürünlerimiz, İstanbul'a oradan da ABD'ye gönderiliyor." diye konuştu.

Suriyeli İhap Yunus da ramazanı çalışarak değerlendirdiklerini belirtti.