20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Suriye'ye eğitim malzemesi gönderildi

Suriye'ye eğitim malzemesi gönderildi - Adıyaman'dan, Halep kentine bağlı Çobanbey ilçesine 8 tır dolusu eğitim malzemesi gönderildiADIYAMAN (AA) - Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla Suriye'nin Halep kentine bağlı Çobanbey ilçesine 8 tır dolusu eğitim malzemesi gönderildi.

20.06.2017 - 18:33

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığının talimatı ve Adıyaman Valiliği'nin koordinesinde, İl Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyon ile "Kardeş kent" olarak Suriye'nin Halep kentine bağlı Çobanbey ilçesine tırlarla eğitim malzemesi ulaştırıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, kardeş kent olarak belirledikleri Suriye'deki Çobanbey ilçesine eğitim malzemesi yardımında bulunduklarını ifade etti.

Tüm okullarda bağış kampanyası başlattıklarını aktaran Kızılkaya, şunları kaydetti:

"Tırlar içerisinde, öğrencilerin acil ihtiyaçları olan sıra, masa, yazı tahtasını Suriyeli kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Mübarek günlerde yardımlarını esirgemeyen tüm öğretmen, veli ve çocuklarımıza teşekkür ediyoruz. Daha önce Halep için başlatılan yardım kampanyasında okullarımızdan 286 bin liralık yardımı sivil toplum kuruluşları ile beraber yapmıştık."