25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Suruç'taki hizmete Esenler'den destek

Suruç'taki hizmete Esenler'den destek - Esenler Belediyesince, İçişleri Bakanlığınca KHK ile yapılan görevlendirme sayesinde çalışmaların yoğun sürdüğü Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde sosyal hizmetlerde kullanılmak üzere aralarında halı dokuma tezgahları ve oyun parkı gruplarının da bulunduğu yardım malzemeleri gönderildi - Suruç Belediye Başkan Vekili Sinanoğlu: - "Esenlerden Suruç'a gönül köprüsü oluşturan Esenler Belediye Başkanı Göksu ve Esenler halkına yardımlarından hassasiyetlerinden dolayı ilçem adına şükranlarımı sunuyorum"ŞANLIURFA (AA) - Esenler Belediyesince, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine, sosyal hizmetlerde kullanılması için malzeme desteğinde bulunuldu.

21.02.2017 - 13:13

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir süre önce ilçede incelemelerde bulunan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve beraberindeki çalışma ekibinin tespit ettiği rapor doğrultusunda İstanbul'dan ilçeye yardım tırı gönderildi.

Suruç Belediyesi ekiplerince karşılanan tırda okullar için bilgisayar ve kırtasiye malzemeleri, bölgenin en büyük geçim kaynaklarından birisi olan halı dokumacılığı için halı dokuma tezgahları ile çocuk oyun grupları yer aldı. Yardım malzemeleri belediye garajına indirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Suruç Belediye Başkan Vekili Ferhat Sinanoğlu, desteklerinden dolayı Esenler Belediyesine teşekkür etti.

Yardımın iki ilçe arasında kurulan Kardeşlik Köprüsü Projesi kapsamında gönderildiğini belirten Sinanoğlu, yardımların bazılarının ihtiyaç sahibi okullara gönderileceğini ve bazılarının ise ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yürütülecek sosyal projelerde kullanılacağını ifade etti.

Suruç için tüm imkanları seferber ettiklerini vurgulayan Sinanoğlu, şöyle devam etti:

"Bizim için belediyecilik sadece alt yapı ve temizlik hizmetleri ile sınırlı değil, bunun için sosyal belediyeciliğe de son derece önem veriyoruz. Bunların başında kadına yönelik projeler, eğitim, sosyal ve kültürel projeler yer almakta. Yapacağımız tüm bu projelerle alakalı tam bu noktada Esenler Belediyemiz bu açığı kapatarak bir tır dolusu yardım göndererek bu noktadaki eksikliği giderdi. Esenlerden Suruç'a gönül köprüsü oluşturan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Esenler halkına yardımlarından hassasiyetlerinden dolayı ilçem adına şükranlarımı sunuyorum."

Açıklamada ayrıca, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun da özellikle kültürel faaliyetlere destek vereceği aktarılarak bölge insanının huzuru ve mutluluğu için benzer desteklerin sürdürüleceği kaydedildi.