25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Tandırda yanan hayalleri basketbolla yeşerdi

Tandırda yanan hayalleri basketbolla yeşerdi - Muş'ta 3 yaşında tandıra düştükten sonra bedensel engelli olan ve yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren Mevlüt Erdenci, 13 yaşında tanıştığı basketbolda, azmiyle milli takıma kadar yükseldi - Bu yıl düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda birinci, Dünya Şampiyonası'nda ise ikinci olan Milli Takım'da yer alan Mevlüt, bundan sonra da büyük başarılara imza atmak için çalışmalarını sürdürüyor - Mevlüt Erdenci: - "Basketbola başlamadan önce hayata küsmüştüm.

22.07.2017 - 12:11
Şimdi basketbolla hayata bağlandım. Önceden il dışına çıkmazken şimdi birçok şehir ve ülke gördüm"


MUŞ (AA) - İBRAHİM YALDIZ - YAHYA SEZGİN - Muş'ta çocukken tandıra düştükten sonra bedensel engelli olan ve yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren Mevlüt Erdenci, 13 yaşında tanıştığı basketbolda gösterdiği büyük azimle Milli Takım'a kadar yükselme başarısı gösterdi.

Muş'ta yaşayan 18 yaşındaki Mevlüt'ün, 3 yaşındayken ekmek yapımında kullanılan tandıra düşmesi sonucu el ve ayaklarında yanıklar oluştu. O zamandan beri bedensel engelli olan ve yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren Mevlüt, 13 yaşında basketbolla tanıştı.

Muş Bedensel Engelliler Spor Kulübünde basketbol oynamaya başlayan genç sporcu, daha sonra Tekerlekli Sandalye Basketbol Genç Milli Takımı'na seçildi.

Bu yıl 8-16 Ocak'ta İtalya'da düzenlenen 22 Yaş Altı Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda altın madalya kazanan, 8-16 Haziran'da Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan Milli Takım'da yer alan Mevlüt Erdenci, bundan sonra da daha büyük başarılara imza atmak için çalışmalarını sürdürüyor.


- "Basketbolla hayata bağlandım"


Mevlüt Erdenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basketbolu çok sevdiğini ve oynarken büyük heyecan hissettiğini söyledi.

Türkiye'yi yurt dışında temsil etmekten gurur duyduğunu anlatan Mevlüt, "Basketbola başlamadan, milli takıma çağrılmadan önce hayata küsmüştüm. Şimdi basketbolla hayata bağlandım. Önceden il dışına çıkmazken şimdi bir çok şehir ve ülke gördüm." dedi.

Mevlüt Erdenci, engellilerin hayata küsmemesi gerektiğini vurgulayarak, mutlaka bir spor dalıyla ilgilenmelerini istedi.

Kendisinin de ilk önce milli takım kampına çağrıldığını ancak seçilemediğini anlatan Mevlüt, daha sonra milli gurur ve bayrak aşkıyla çalışmalarını hızlandırarak hedefine ulaştığını kaydetti.

Genç sporcu, doğuda spor yapmanın biraz daha zor olduğunu çünkü batıdaki sporcular tişört ile antrenmanlara çıkarken kendilerinin çok soğuk havalarda kazakla antrenman yapmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.


- "Mevlüt çok azimliydi"


Muş Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Bedri Korkmaz ise engellileri topluma kazandırmak amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Mevlüt Erdenci ile bir süre görüştükten sonra kulübe üye yaptıklarını anlatan Korkmaz, şöyle konuştu:

"Mevlüt çok azimliydi. Bu anlamda yılmadı. Kışın eksi 40 derece soğukta insanlar evinden sokağa çıkmazken biz sporcularımızı evden alıp spor salonuna getiriyorduk. Araçlar bile zor çalışıyordu. İnsanlar bizi gördüğünde 'siz intihar ediyorsunuz' gözüyle bakıyordu. Oysa biz onları topluma kazandırma adına spor yaptırıyorduk. Belli programımız vardı, bu programa uyduğumuz için başarılı oluyoruz. Mevlüt, Muş'un gururu oldu. En azından Türk bayrağını göklere diktiğinden dolayı kendisine teşekkür ederiz."