23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Tarihi bölgeye gelmesi için valiye klipli davet

Tarihi bölgeye gelmesi için valiye klipli davet - Zonguldak'ın Kandilli beldesinde yaşayan vatandaşlar, 130 yılı aşkın süre hizmet veren ve son 5 yıldır atıl durumda olan raylı sistemle aynı bölgede bulunan TTK'ya ait eski binaların turizme kazandırılması çalışmalarına destek vermesi için Zonguldak Valisi Çınar'ı, klip çekerek bölgeye davet ettiZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesi sakinleri, yaklaşık 2 aydır bir araya gelerek, 150 metrelik tepeden sahildeki madene 130 yılı aşkın süre işçi ve malzeme nakli gerçekleştiren ve 5 yıldır atıl durumda olan raylı sistemle Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait eski binaların turizme kazandırılması için yaptığı temizlik çalışmalarını tamamladı.

14.10.2017 - 15:20

Belde sakinleri ve farklı illerden gelen Kandillililer, 1880'li yıllarda inşa edildiği tahmin edilen ve TTK'ya ait varagelin (eğimli arazilerde vagonların çift yönlü taşındığı nakliyat yolu) çalıştığı bölgede temizlik çalışması yaptı. Ayrıca hurdaya dönen faytonlar boyandı, TTK'ya ait eski okul, sinema ile yol güzergahları düzenlendi.

Güzergahta İl Özel İdaresi tarafından yapılan yol bakım çalışmaları sonrasında ise belde sakinleri Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ı çektikleri kliple bölgeye davet etti.

Her kelimesi ayrı bir vatandaş tarafından söylenen, "Zonguldak Valimiz Sayın Ahmet Çınar, 150 yıllık bir tarihi olan Kandilli varagel seyir tepesine bekliyoruz. Bir sevdadır Kandilli" klibi, sosyal paylaşım adreslerinden paylaşılmaya başlandı.

Belde sakinlerinden Abdullah Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 aydır bölgede sürdürülen çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Emeği geçenlere ve katkı sağlayalara teşekkür eden Arslan, "Tarihimize sahip çıkmak hepimizin görevi. Arkadaşlarımızla birlikte Valimiz Ahmet Çınar'ı bölgemize davet etmek için bir klip çekmeye karar verdik." dedi.

Arslan, Vali Çınar'ın söz konusu klibe kayıtsız kalmayacağına inandıklarını ifade ederek, bölgeye özellikle hafta sonları Türkiye'nin farklı illerinden gelenlerin olduğunu sözlerine ekledi.