29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

''Tarihsel süreçte kadın'' konferansı

''Tarihsel süreçte kadın'' konferansı - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin eşi Esra Tüfenkci, KADEM Malatya İl Temsilciği tarafından düzenlenen konferansa katıldı - Esra Tüfenkci: "Kadınlarımızın bilgi ve tecrübeleriyle dünyaya katacağı, kazandıracağı çok önemli değerler vardır''MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin eşi Esra Tüfenkci, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya İl Temsilciği tarafından düzenlenen ''Tarihsel Süreçte Kadın'' konferansına katıldı.

17.02.2017 - 19:32

KADEM Malatya İl Temsilciğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İnönü Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansa, Esra Tüfenkci, KADEM üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Tüfenkci, konferansta yaptığı konuşmada, kadınları ticarette, siyasette, sporda, sanatta, hayatın her kesiminde daha fazla görmek istediklerini kaydetti.

Kendi coğrafyalarında insanlar arasında ayrım gözetilmediğini vurgulayan Tüfenkci, şu ifadeleri kullandı:

"Anadolu kadınları ticarete de çok yatkındır. Türkiye'de 244 bin 296 kayıtlı kadın esnafımız var. Kayıtlı esnafların yüzde 14.8'ni kadınlar oluşturmaktadır. Genel olarak baktığımızda Türkiye üst düzey yöneticiler bakımında da oldukça iyi durumdadır. Dünya Ekonomik Formu 2010 raporunda iş dünyasındaki üst düzey yönetici konumundaki kadın oranı açısından Türkiye 2. sırada yer almaktadır. Bu oran dünyada ortalama yüzde 5 iken ülkemizde yüzde 12'dir. Kadınlarımızın bilgi ve tecrübeleriyle dünyaya katacağı, kazandıracağı çok önemli değerler vardır.''