16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Tarlada yazdığı roman kaymakamlığın desteğiyle yayımladı

Tarlada yazdığı roman kaymakamlığın desteğiyle yayımladı - Batman'ın Sason ilçesinin köyünde oturan 18 yaşındaki lise öğrencisi Şeyma Nur Esen, ailesine yardıma gittiği tarlada yazdığı romanın basılmasının mutluluğunu yaşıyor - Esen: - "Tek derdim kitabımı satıp okul masraflarımı karşılamak" - Kaymakam Ökkeş: - "Esen'e destek çıkarak 2 bin kitabın basımını üstlendik.

29.09.2017 - 11:53
Bu tarz güzel çalışmalara kayıtsız kalamazdık"

BATMAN (AA) - METİN ÖZMEN - Batman'ın Sason ilçesinin köyünde oturan 18 yaşındaki lise öğrencisi Şeyma Nur Esen'in ailesine yardıma gittiği tarlada yazdığı roman, kaymakamlığın desteğiyle yayımlandı.

Yeniköy'de yaşayan 12. sınıf öğrencisi Esen, okulun ardından ailesine yardıma gittiği tarlada, boş kaldığı zamanlarda roman yazmaya başladı.

Esen, yaşadığı zorlukların üstesinden gelerek başarıyı yakalayan bir genç kızın hayatını anlattığı "Herşeyin Bittiği Yerde" adlı 183 sayfalık romanı 1,5 yılda tamamladı. Sason Kaymakamlığının desteğiyle romanın basımı yapıldı.

Şeyma Nur Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitabını tarla işlerinden arta kalan zamanlarda yazdığını söyledi.

"Çilek ve tütün işleri bir yandan, evde 7 kardeşiz. Çocuklar da çok olunca biraz zor oldu." diyen Esen, önce günlük tarzında yazdıklarının öğretmen ve okuldaki arkadaşları tarafından beğenilmesi üzerine, romanı kaleme almaya karar verdiğini anlattı.

Yazdığı romanı maddi imkansızlıklar nedeniyle basamadıklarını dile getiren Esen, şunları kaydetti:

"Bu konuda Sason Kaymakamımız, sağ olsun sponsor oldu. Kitabın basımını sağladı. Kitabının piyasaya çıkmasından dolayı çok mutluyum. Tek derdim kitabımı satıp okul masraflarımı karşılamak. Onun için de destek bekliyorum. 21 Ekim'de Batman'da kitap fuarı var. Fuarda kitabımın tanıtarak satmak istiyorum. Bu konuda yetkililerden destek bekliyorum."

- "Kitabın geliriyle kızımı üniversitede okutmak istiyorum"

Baba Abdurrahman Esen ise 7 çocuklarının da okuduğunu belirterek, "Şeyma Nur en büyük çocuğumuz olduğu için hem tarlada hem de evde annesine yardım etmek zorunda kalıyordu." dedi.

Başlarda kızının roman yazdığını bilmediğini anlatan Esen, "Bir gün dedi ki 'Baba ben kitap yazdım.' Baktım gerçekten de güzel bir kitap yazmış. Tabii bizim basacak imkanımız yoktu. Allah razı olsun Kaymakamımız Ökkeş Beyaz yardımcı oldu. Kitabın geliriyle kızımı üniversitede okutmak istiyorum." ifadelerini kulladı.

Esen, kızının özellikle yazım ve kurgu alanında çok başarılı olduğunu söyledi.

- "Yazarımızı tebrik ediyorum"

Sason Kaymakamı Ökkeş Beyaz da Esen'in roman yazdığını duyduklarını, inceledikleri eseri çok beğendiklerini dile getirdi.

Güzel çalışmaların desteklenmesi gerektiğine işaret eden Beyaz, "Esen'e destek çıkarak 2 bin kitabın basımını üstlendik. Bu tarz güzel çalışmalara kayıtsız kalamazdık. Roman, gerek anlatım gerek kurgu olarak gencecik yazarımızın başarısının ne derece büyük olduğunu göstermektedir. Yazarımızı tebrik ediyorum." dedi.