19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Tarsus Çamtepe Otoyolu Kavşağı Temel Atma Töreni

Tarsus Çamtepe Otoyolu Kavşağı Temel Atma Töreni - Kalkınma Bakanı Elvan: - "(16 Nisan'daki halk oylaması) Bu bir siyasi parti meselesi değildir, bu bir memleket meselesidir, beka meselesidir.

26.03.2017 - 14:55
O nedenle vatanını, milletini, devletini ve bayrağını seven her bir kardeşimin bu süreçte yer almasını arzu ediyoruz" - "Kim ne yaparsa yapsın, hangi karanlık odaklar hangi girişimlerde bulunurlarsa bulunsunlar Allah'ın izniyle biz 16 Nisan'da güçlü bir 'evet' diyerek Türkiye'nin önünü açacağız" - "Ülkemizde siyasi istikrar sürdüğü müddetçe, ekonomik istikrarımız sürdüğü müddetçe, yatırımlarımıza ve mega projelerimize devam edeceğiz"

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Bu bir siyasi parti meselesi değildir, bu bir memleket meselesidir, beka meselesidir. O nedenle vatanını, milletini, devletini ve bayrağını seven her bir kardeşimin bu süreçte yer almasını arzu ediyoruz." dedi.

Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın da katılımıyla gerçekleşen Tarsus Çamtepe Otoyolu Kavşağı Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, hayata geçirilen hizmetlerle Türkiye'nin çehresini değiştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırıma'a teşekkür etti.

Temeli atılan kavşakla ilgili sıkıntının daha önce kendisine aktarıldığını belirten Elvan, kavşağın hizmete girmesiyle bu sıkıntının giderileceğini, hem Tarsus'un hem Mersin'in bu sorununun çözülmüş olacağına işaret etti.

Elvan, projeyi kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, "Siyasi istikrarın olmadığı bir yerde ne ekonomik istikrar olur, ne yatırım ne ihracat ne de üretim olur." diye konuştu.

Yatırımların istikrar sayesinde gerçekleştiğine değinen Elvan, "İnşallah milletimiz 16 Nisan'da, güçlü bir destekle, güçlü bir şekilde 'evet' diyerek bu siyasi istikrarı kalıcı hale getirecek. Ülkemizin, Mersinimizin, Tarsusumuzun daha hızlı kalkınmasına, gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak." ifadesini kullandı.

Bakan Elvan, milletin bekası, milli egemenliğin tam manasıyla tesis edilebilmesi için AK Parti olarak, MHP ile bir yola çıktıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ülkemizin bekasını, geleceğini sağlam temeller üzerine oturtma yönünde yola çıkmış olduğumuz bu çalışmalarda her bir kardeşimizin vatanını, milletini, devletini, bayrağını seven her bir kardeşimizin bu sürece destek vermesi son derece olumlu ve anlamlı. Bu bir siyasi parti meselesi değildir, bu bir memleket meselesidir, beka meselesidir. O nedenle vatanını, milletini, devletini ve bayrağını seven her bir kardeşimin bu süreçte yer almasını arzu ediyoruz."

- "Güçlü bir 'evet'le Türkiye'nin önünü açacağız"

Türkiye olarak 7 düvele karşı mücadele ettiklerini aktaran Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa'da yaşananları görüyorsunuz. Türkiye aleyhtarı girişimleri, FETÖ'cü ve bölücü terör örgütünün girişimlerini görüyorsunuz. O ülkelerde yaptıkları 'hayır' kampanyalarını görüyorsunuz. Avrupa ülkelerini onlara nasıl kucak açtıklarını görüyorsunuz. Bunları dikkate aldığınızda, herhalde ülkesini seven her bir kardeşimizin de bizimle birlikte yoluna devam etmesi gerekir diye düşünüyorum. Biz birlikten, beraberlikten, dayanışmadan yanayız. Allah'ın izniyle kimse birliğimizi, beraberliğimizi ve dayanışmamızı bozamayacak. Kim ne yaparsa yapsın, hangi karanlık odaklar hangi girişimlerde bulunurlarsa bulunsunlar Allah'ın izniyle biz 16 Nisan'da güçlü bir 'evet' diyerek Türkiye'nin önünü açacağız. Türkiye'nin geleceğini inşallah teminat altına alan bir döneme gireceğiz."

- "Siyasi istikrar sürdükçe yatırımlar devam edecek"

Kalkınma Bakanı Elvan, rejim değişikliği iddiaları hakkında da "Hiçbir şekilde rejim değişikliği söz konusu değildir. Cumhuriyetimizin temel ilkeleri, anayasamızdaki temel maddelerimiz aynen yerindedir ama birileri ortalığı karıştırmak için bu tür safsatalar, bu tür yalanlar uydurarak kampanya yürütmeye çalışıyorlar." ifadesini kullandı.

16 Nisan'da hep birlikte "evet" diyeceklerini vurgulayan Elvan, "Ülkemizde siyasi istikrar sürdüğü müddetçe, ekonomik istikrarımız sürdüğü müddetçe, yatırımlarımıza ve mega projelerimize devam edeceğiz." dedi.

Elvan, sadece Çamtepe kavaşağı ile yetinmeyeceklerini, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesini otoyola bağlayan yolun da yapıma başlayacakları kaydetti.

Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal da temeli atılan Tarsus Çamtepe Otoyolu Kavşağı hakkında bilgi verdi.