20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Tayvan'dan Suriyelilere giysi yardımı

Tayvan'dan Suriyelilere giysi yardımı - Dünya Tayvan İş Adamları Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi Suriyeli ve Türk ailelere kışlık kıyafet ve botlar dağıtıldı - Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi Cheng: - "Bugünkü bu dağıtım küçük bir adım ama Tayvan hükümeti adına güzel bir başlangıç.

9.02.2017 - 18:29
Sizlerle güzel bir işbirliği devam ettireceğiz"

KİLİS (AA) - Dünya Tayvan İş Adamları Vakfı tarafından, kışlık kıyafet ve botlar törenle Kilis'teki ihtiyaç sahibi Suriyeli ve Türk ailelere dağıtıldı.

Dünya Tayvan İş Adamları Vakfı, Türk Kızılayı, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve Kilis Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen yardım kampanyası kapsamında bağışlanan 10 bin kişilik yardımların ilk bölümü, İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde, Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi Yaser Tai-hsiang Cheng, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Dünya Tayvan İş Adamları Vakfı Ceo'su Jeff Yao, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk ve Tayvanlı vakıf üyelerinin katılımıyla ihtiyaç sahiplerine verildi.

Aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu çocuk ve kadınlara pantolon, mont ve bot gibi kışlık giysiler dağıtıldı.

Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi Yaser Tai-hsiang Cheng, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile yardım faaliyetleri konusunda işbirliği yapmak istediklerini belirterek, "Bugünkü bu dağıtım küçük bir adım ama Tayvan hükümeti adına güzel bir başlangıç. Sizlerle güzel bir işbirliği devam ettireceğiz. Burada ben özellikle Belediye Başkanı Hasan Kara olmak üzere, Türk Kızılayı ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Hasan Kara da Tayvan'ın gönderdiği bu yardımların çok büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

Tayvan'ın, Türkiye’ye binlerce kilometre uzak olmasına rağmen Suriyelilere yardım yaptığına dikkati çeken Kara, "Tayvan, Suriye olayından hemen hemen hiç etkilenmesi mümkün olmayan bir ülke olmasına rağmen, birileri sınır kapatırken, birileri kulakları tıkarken, Tayvan, kendi vicdanlarının sesini dinleyerek burada kaybolan insanlığın onuru adına burada yardım yapıyor. Tarih iki tür insanları yazmıştır, bir kapısını, ruhunu ve sınırını kapatarak insanları çöplükte yaşatan, bir diğeri de vicdanlarının sesini dinleyen, insanlık adına mağdurun ve mazlumun yanında yer alanları tarih altın harflerle yazmıştır. Bu yardımlardan dolayı Tayvan halkına sonsuz teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Dünya Tayvan İş Adamları Vakfı Ceo'su Jeff Yao da tek hedeflerinin bu yardımları Suriyelilere ulaştırmak olduğunu kaydetti.

Kilis'te Suriyeliler alakalı yürütülen çalışmaları bizzat görmek istediklerini anlatan Yao, "Suriyeli kardeşlerimize yardım ettikleri için Türk halkını takdir ediyoruz. Kilis'e gelmemizin amacı buradaki durumu bizzat görmek istedik. Bu sefer çeşitli giysiler getirdik. Umut ederiz ki başta eğitim konusunda bu insani yardımları sürdürmek isteriz." İfadelerini kullandı.