26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Tedavisi tamamlanan puhu doğaya bırakıldı

Tedavisi tamamlanan puhu doğaya bırakıldı - Ardahan'da bir süre önce vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan puhu, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı - Vali Özefe: - "Dünyayı beraberce paylaşıyoruz.

2.03.2017 - 10:30
Dünyanın bir zenginliğidir bu kuşlar. Ardahanımızın da bu hayvanlar ve bu kuşlar büyük bir zenginliğidir"

ARDAHAN (AA) - Ardahan'da bir süre önce vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan puhu, tedavisinin ardından doğaya salındı.

Yaklaşık 25 gün önce Göle ilçesinde kanadından yaralı olarak bulunan ve Orman ve Su İşleri Ardahan Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen puhu, Kars'taki Tabiat Parkı Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı.

Burada tedavisi tamamlanan puhu, doğaya bırakılmak üzere Ardahan'a geri gönderildi.

Vali İbrahim Özefe, tedavisi sonrasında getirilen puhuyu Ardahan-Göle karayolu üzerindeki kent ormanında doğaya bıraktı.

Puhunun tabiattaki güzel kuşlardan biri olduğunu belirten Özefe, "Vatandaşlarımız tarafından yaralı olarak bulundu ve Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğümüze teslim edildi. Kanadından yaralıydı. Yarasını tedavi etmek üzere Yaban Hayvanları Rehabilitasyon ve tedavi merkezine gönderdik. Orada tedavi gördü, iyileşti. Şimdi tabiata bırakacağız." dedi.

Özefe, bu vesileyle tabiata ve hayvanlara duyarlı olan vatandaşlara teşekkür etti.

Ardahanlıların doğaya ve hayvanlara karşı özellikle duyarlı olduğunu gördüğünü ifade eden Özefe, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyayı beraberce paylaşıyoruz. Dünyanın bir zenginliğidir bu kuşlar. Ardahanımızın da bu hayvanlar ve bu kuşlar büyük bir zenginliğidir. Biliyorsunuz Çıldır Gölü, Aktaş Gölü, Putka Gölü sulak alanı ve Göle'de sulak alanlarımız var. Göçmen kuşların barındığı, geldiği ve ellinin üzerinde göçmen kuşunu Ardahan olarak barındırmaktayız. Bu göçmen bir kuş değil ama bu da tabiattaki zenginliklerimizden birisi."