29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Tekirdağ'da "4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu"

Tekirdağ'da "4.

21.09.2018 - 15:06
Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu"

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen "4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu" devam ediyor.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen sempozyuma katılan heykeltıraşlar, üzüm ve insan temalı çalışmalar yürütüyor.

Ortaya çıkacak eserler, Süleymanpaşa ilçesinde belediye tarafından uygun görülen alanlara yerleştirilecek.

Küratör Nermin Sözel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taş heykel sempozyumunda yer alan heykeltıraşların çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Sözel, dünyanın her yerinden gelen sanatçıları burada buluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Sempozyumun sonuna yaklaşmaya başladık. Artık heykeller şekillenmeye başladı. Ben de eserimde bağ bozumunda üzüm ve çocuk temasını işleyeceğim. Temayı üzüm olarak belirlediğimizde üzüm ile ilgili bir araştırma yaptım. Üzümün soframıza gelinceye kadar geçtiği aşamaların ne kadar zor olduğunu öğrenince bende bunu çocuklarla bağdaştırdım. Nasıl iyi üzüm almak için meyvelere özenle bakılıyorsa çocuklarında iyi birer yetişkin olması içinde özen gösterilmesi gerekiyor. Eser tamamlanınca bir kız çocuk, bir erkek çocuk ve ellerinde üzüm sepeti olacak." dedi.

Sözel, sempozyumun sonunda çok anlamlı eserlerin ortaya çıkacağını ve kenti süsleyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Tekirdağ'da bir heykelimin olacak olması benim için büyük bir mutluluk. Sempozyumu organize ediyor olmak zaten ayrı bir mutluluk. Bu açıdan başkan Ekrem Eşkinat'a teşekkür ediyorum. Bu sempozyumun geleneksel hale gelmesi çok anlamlı. Dünya sıralamasında sempozyum üst sıralara geldi. Buda sanatçılar için çok önemli."

Sempozyum, 26 Eylül'de sona erecek.