28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Tekirdağ'da bağ bozumunda sona gelindi

Tekirdağ'da bağ bozumunda sona gelindi - Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Sarıkoca: - "Üreticilerimiz yaklaşık bir aydır hasat yapıyor.

28.09.2018 - 12:44
Neredeyse her yerde hasatta sona gelindi diyebiliriz. Birkaç güne hasat bitecek"

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Sarıkoca, üzüm üreticilerinin yaklaşık bir aydır hasat yaptığını belirterek, "Neredeyse her yerde hasatta sona gelindi diyebiliriz. Birkaç güne hasat bitecek." dedi.

Üzüm üreticisinin şubat ayında asmaların budanmasıyla başlayan mesaisi, daha sonra kordonların bağlanması, köklerin çapalanması ve filizlenen asma çubuklarının tellere bağlanmasıyla devam etti.

Tekirdağ'da yaklaşık 38 bin dekar alanda 1 aydır devam eden hasatta üreticiler sona yaklaştı.

Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Sarıkoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ'ın önemli bir tarım şehri olduğunu söyledi.

Kentte yetiştirilen üzümlerin farklı şekillerde işlendiğini ifade eden Sarıkoca, "Üreticilerimiz yaklaşık bir aydır hasat yapıyor. Neredeyse her yerde hasatta sona gelindi diyebiliriz. Birkaç güne hasat bitecektir. Üreticilerimiz iyi veya kötü, bu yıl da emeklerinin karşılığını aldı." dedi.

Sarıkoca, bu yıl hava şartlarından dolayı bazı üreticilerin hasatta istediği verimi alamadığını belirterek, "Bu yıl mevsimsel durumlardan dolayı bazı bölgelerimizde sıkıntı oldu. Doludan ve bazı hastalıklardan etkilenen üreticilerimiz oldu. Müdürlük olarak gerekli bilgilendirme ve çalışmalarımızı yaptık. İnşallah üreticilerimiz için gelecek yıl daha verimli bir yıl olur." ifadelerini kullandı.

Tekirdağ'da 20 yıldır çiftçilik yapan Salim Bulut da bir yıl boyunca iyi ürün elde etmek için emek harcadıklarını ve hasat sonunda emeklerinin karşılığını aldıklarını dile getirdi.