23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Tekirdağ'da "Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması" düzenlenecek

Tekirdağ'da "Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması" düzenlenecek - Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmaya başvurular, 12 Eylül'e kadar kabul edilecek TEKİRDAĞ (AA) - Süleymanpaşa Belediyesi tarafından şehrin kültür ve sanat alanındaki vizyonunu artırmak için "Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması" düzenlenecek.

28.08.2018 - 12:42

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gülsin Onay'ın dünya çapında bir sanatçı olduğunu söyledi.

Belediye tarafından 3 yıldır Gülsin Onay adına piyano günleri düzenlendiğini anımsatan Eşkinat, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız en önemli işlerden biri, Türkiye'nin yetiştirdiği, dünyanın çok yakından tanıdığı bir devlet sanatçısını Tekirdağ'ın hemşehrisi yapmak oldu. Sayın Gülsin Onay bizim fahri hemşehrimiz. 3 yıldır onun adına kentimizde uluslararası piyano günleri düzenliyoruz. Etkinliğin dördüncü yılında çapını genişleterek yine sanatçımız Gülsin Onay adına ulusal bir klasik müzik beste yarışması düzenledik. Başvurular devam ediyor. Sayın Onay'la birlikte çalışmaktan son derece mutluyuz."

Eşkinat, 12 Eylül'e kadar "www.suleymanpasa.bel.tr" adresinden katılım başvurusunun yapılabileceği yarışmada dereceye girenlere para ödülü verileceğini sözlerine ekledi.