29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Tekirdağlı balıkçılar umduklarını bulamadı

Tekirdağlı balıkçılar umduklarını bulamadı - Sür-Koop Genel Başkanı Özkaya: - "Sezon balıkçılar için bereketli başladı ve palamut, çinekop bol oldu.

18.02.2017 - 11:46
Ancak yeni yılda bu bolluk devam etmedi. Umudumuz olan hamsi ve istavrit maalesef beklentimizi karşılamıyor"

TEKİRDAĞ (AA) - YAVUZ KARADUMAN - Av sezonuna bereketli başlayan ancak ocak ayından bu yana hamsi ve istavritten umduğunu bulamayan balıkçılar çoğu kez limana boş ağlarla dönüyor.

Yeni yıla istavrit ve hamsi umuduyla başlayan balıkçılar, olumsuz hava şartları nedeniyle denize yeterli sıklıkla açılamadı.

Tekirdağ'daki balıkçı barınağında demirledikleri gırgır teknelerinde mesailerini ağ onararak devam ettiren balıkçılar, sezonun son haftalarının bereketli geçmesini umut ediyor.

Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop) Genel Başkanı Ramazan Özkaya, palamut ve çinekopun sezonunun bitmesiyle istavrit ve hamsinin balıkçılar için önem kazandığını ifade ederek, "Özellikle balıkçıların kış aylarında yüzünü güldürecek olan balıklar hamsi ve istavrit. Ancak maalesef bu balıklar yüzümüzü güldürmüyor. Marmara ve Karadeniz'de denize açılan tekneler çoğu zaman boş ağlarla dönüyor." diye konuştu.

- "İstavrit yüz güldürmedi"

Balıkçı Erdem Topal da Tekirdağ'a Ordu'dan geldiklerini ve yeni yıldan bu yana verimli avlanamadıklarını söyledi.

Sezon başında palamut ve çinekop bereketinin kendilerini sevindirdiğini ancak, istavritten bu yıl hiç verim alamadıklarını anlatan Topal, "İstavrit Karadeniz'de bazı bölgelerde çıktı ama Marmara'da olmadı. Tekirdağ'a geldiğimizden beri istavrit yok. Ocak ayımız bitik geçti, şubat da o şekilde devam ediyor. İstavrit yüzümüzü güldürmedi." şeklinde konuştu.

Sezonun son haftalarında az da olsa balık tutmaya çalıştıklarını dile getiren Topal, mesailerinin büyük kısmını ağ onararak geçirdiklerini kaydetti.