28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Tekvando antrenörü babanın, şampiyon kızı

Tekvando antrenörü babanın, şampiyon kızı - Antrenör olan babası sayesinde 10 yıl önce tanıştığı tekvandoda önemli başarılara imza atan Sümeyye Nur Ergin'in hedefi, Dünya Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkmak - Genç tekvandocu Sümeyye Nur Ergin: "Dünya Şampiyonası görmeyi ümit ediyorum.

4.09.2018 - 12:26
Türk bayrağımızı dünyanın her yerinde dalgalandıracağım" - Antrenörü ve babası Savaş Ergin: "Hoca olarak sporcularımla çok şampiyonluk yaşadım ama kızımla hiç yaşamamıştım"

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Antrenör olan babası Savaş Ergin sayesinde 10 yıl önce tanıştığı tekvandoda önemli başarılara imza atan Sümeyye Nur Ergin'ın hedefi, dünya şampiyonu olmak.

Sümeyye Nur Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvando ile antrenör olan babası Savaş Ergin'in yönlendirmesiyle 7 yaşındayken tanıştığını, geçen 10 yıllık süreçte yoğun bir tempoyla antrenmanlarını sürdürdüğünü söyledi.

Henüz 10 yaşındayken çıktığı ilk resmi müsabakada aldığı yenilginin kendisini hırslandırdığını ve daha yoğun bir antrenman temposuna girdiğini dile getiren genç sporcu, 2016 yılında genç milli takım kadrosuna çağrıldığını, son katıldığı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kulüpler Türkiye Tekvondo Şampiyonası'nda başarılı olduğunu aktardı.

Geçen yıl Edirne'de düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandığını, bu yıl da Almanya'da gerçekleştirilen 5. Uluslararası Açık Tekvando Şampiyonası'nda altın madalyaya ulaştığını dile getiren Ergin, "Dünya Şampiyonası görmeyi ümit ediyorum. İnşallah yaptığımız antrenmanlar bizi Dünya Şampiyonası'nda gösterecek. Türk bayrağımızı dünyanın her yerinde dalgalandıracağım." ifadelerini kullandı.


- Baba Ergin: "Bu gurur anlatılmaz yaşanır"


Baba Savaş Ergin, kızı ile aynı salonda çok emek vererek başarı yakaladıklarını aktardı.

Salonda sadece kızı ile değil yaklaşık 50 sporcu ile antrenman yaptığını aktaran Ergin, salon dışında baba-kız, salonda ise antrenör-sporcu olarak çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Bir antrenör olarak kızının başarısını görmenin çok ayrı bir duygu olduğunu vurgulayan Ergin, şunları söyledi:

"Hoca olarak sporcularımla çok şampiyonluk yaşadım ama kızımla hiç yaşamamıştım. Çok karışık duygular. Diğer öğrencilerinizde olduğu için istediğiniz gibi sarılamıyorsunuz. Gücenme olmasın diye istediğiniz gibi koşamıyorsunuz. İnanılmaz bir duygu aslında. 'Anlatılmaz yaşanır.' denir ya, bizimkisi de o misal. En son Türkiye şampiyonu olduğunda sarılma konusunda kararsız kaldık. O durdu, cesaret edip ben gittim bu sefer.Yani hem hoca hem baba olarak çok arada kalıyoruz. İnanılmaz duygular yaşıyoruz ama dışa vuramıyoruz. Sadece içimizde yaşıyoruz."

Baba Ergin, kızının da zaman zaman kendisine sitemde bulunduğunun altını çizerek, "Evde anlatmaya çalışıyorum. 'Aslında orada çok sevindim ama sana gösteremedim' diye. O da zaman zaman sitem ediyor bana, 'Baba, sporcularına sarıldığın gibi bana sarılmıyorsun, sporcularına davrandığın gibi bana davranmıyorsun' diye. İşte anlatılmaz yaşanır, biz de yaşıyoruz bunu baba olarak." değerlendirmesinde bulundu.