29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Telefon dolandırıcılığı zanlılarına polisten suçüstü

Telefon dolandırıcılığı zanlılarına polisten suçüstü - Erzurum'da telefonla aradıkları bir kadını, banka hesaplarında "terör örgütü PKK adına işlem yapıldığı" yalanıyla dolandırmak isteyen iki şüpheli yakalandıERZURUM (AA) - Erzurum'da telefonda kendileri savcı olarak tanıtarak bir kadından aldıkları 15 bin lira değerindeki para ve ziynet eşyasıyla kaçmak isteyen iki dolandırıcı, devriye görevi yapan polis ekibinin dikkati sonucu suçüstü yakalandı.

19.09.2017 - 17:21

Alınan bilgiye göre, M.A. ve H.A, Palandöken ilçesi Müftü Solakzade Mahallesi'nde yaşayan 77 yaşındaki Ş.G'yi telefonla arayarak kendilerini savcı olarak tanıttı.

Zanlılar, görüşmede Ş.G'ye "Banka hesabınız ele geçirilerek terör örgütü PKK adına işlem yapıldı. Ayrıca bir kuyumcudan para ve ziynet eşyası çalındı. Sizdeki para ve ziynet eşyalarıyla çalınan malzemeleri karşılaştırmamız gerekiyor. Adresinize polis göndereceğiz. Siz de para ve ziynet eşyalarını bu polise teslim edin." dedi.

Konuşmanın ardından zanlılar, Ş.G'ye ait eve giderek 13 bin lira değerindeki "Erzurum burması" olarak tabir edilen bilezik, cumhuriyet altını ve bir miktar parayı aldı.

Amca çocukları oldukları tespit edilen zanlılar, Ş.G.'nin evinin bulunduğu binadan çıktıkları sırada bölgede devriye görevi yapan polis ekiplerini gördü.

Kaçmak isteyen şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından kısa sürede gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan zanlılar, adliyeye çıkarıldı.

Öte yandan, yaklaşık 15 bin lira değerindeki ziynet eşyası ve para da incelemenin ardından Ş.G'ye teslim edildi.