29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"Terör bitmeden sorunlarımızın çözülmesi mümkün değil"

"Terör bitmeden sorunlarımızın çözülmesi mümkün değil" - Siirt Valisi Tutulmaz: "Halk terör konusunda sesini yükselterek, bu beladan hep birlikte kurtulmamız için bize destek vermelidir.

15.02.2017 - 16:02
Terör bitmeden sorunlarımızın çözülmesi mümkün değildir"

SİİRT (AA) - Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, "Halk terör konusunda sesini yükselterek, bu beladan hep birlikte kurtulmamız için bize destek vermelidir. Terör bitmeden sorunlarımızın çözülmesi mümkün değildir." dedi.

Kurtalan ilçesindeki Bahçe Saray Konferans Salonu'nda, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Tutulmaz, ilçenin sorunlarını çözmek için halkın temsilcileri ile sürekli istişare içinde olacaklarını söyledi.

"Kurtalan'ı daha yaşanabilir bir yer haline getireceğiz." diyen Vali Tutulmaz, bölge halkından terörle mücadele konusunda destek beklediklerini dile getirdi.

Tutulmaz, ilçede okul sayısı ve köy yolları ile ilgili eksikliklerin bulunduğuna işaret ederek, bunları tespit ederek en kısa sürede eksiklerin tamamlanacağını aktardı.

"30 yıldır bölge insanı terör belasıyla meşgul oldu." ifadesini kullanan Mustafa Tutulmaz, şöyle devam etti:

"Ülkenin bir an önce terör belasından kurtularak geleceğe emin adımlarla yürümesi için halkın da elini taşın altına koyarak, destek vermesi gerekir. Halkımız artık bu duruma sessiz kalmamalı. Halk terör konusunda sesini yükselterek, bu beladan hep birlikte kurtulmamız için bize destek vermelidir. Artık önümüze bakmalıyız. Terör bitmeden sorunlarımızın çözülmesi mümkün değildir."

Tutulmaz, 16 Nisan'daki referanduma da değinerek, bu süreçte hiç kimsenin terör propagandası yapmasına izin vermeyeceklerini, halkın hür iradesiyle sandığa giderek kararını vereceğini, herkesin de bu karara saygı duyması gerektiğini belirtti.