29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Terör örgütü PKK'nın Erzurum grubuna ağır darbe

Terör örgütü PKK'nın Erzurum grubuna ağır darbe - Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında dün başlatılan operasyonda 7 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle, geçen yıldan itibaren aynı bölgede etkisiz hale getirilen ve örgütün Erzurum grubunda olan terörist sayısı 26'ya yükseldi - Son operasyonda öldürülen ve Aranan Teröristler Listesi'nde kırmızı kategoride bulunan sözde Erzurum saha sorumlusu Medeni Sayılgan'ın geçen yıl etkisiz hale getirilen terörist İsa Teres'in yerine getirildiği ve örgütün eski Amanos sorumlusu olduğu belirlendiTUNCELİ (AA) - Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında dün başlatılan operasyonda aralarında Aranan Teröristler Listesi'nde kırmızı kategoride yer alan sözde Erzurum saha sorumlusu Medeni Sayılgan'ın bulunduğu 7 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle örgütün Erzurum grubuna ağır darbe indirildi.

5.04.2018 - 12:29

Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında, dün, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde başlatılan operasyon sürüyor.

Operasyonda, Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerince çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen 7 teröristin kimlik tespit işlemleri de devam ediyor.

Bu çalışmalar sonucu, İçişleri Bakanlığının Aranan Teröristler Listesi'nde kırmızı kategoride yer alan terör örgütü PKK'nın sözde Erzurum saha sorumlusu "Panzer Kemal" kod adlı Medeni Sayılgan olduğu anlaşılan teröristin örgütün eski Amanos sorumlusu da olduğu belirlendi.

Sayılgan'ın, geçen yıl hava harekatında öldürülen ve Aranan Teröristler Listesi'nin mavi kategorisinde yer alan örgütün sözde Erzurum saha sorumlusu "İsa Ferhat" kod adlı terörist İsa Teres'in yerine getirildiği belirlendi.

Medeni Sayılgan ve kendisiyle etkisiz hale getirilen diğer 6 teröristten 3'ü M-16 piyade tüfeği 7 tüfek ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Diğer teröristlerin kimlik tespit işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

- PKK'nın sözde Erzurum grubuna ağır darbe

Bu teröristlerin kış üstlenmesi için Pülümür kırsalını tercih ettiği, aynı bölgede geçen yıl güvenlik güçlerince yapılan 3 ayrı operasyonda da aralarında İsa Teres ve yardımcısının da olduğu 19 kişinin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Sayılgan ve beraberindeki 6 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle örgütün sözde Erzurum grubunda yer alan 26 terörist öldürülmüş oldu.

Bu operasyonlarla terör örgütü PKK'nın Erzurum grubuna ağır darbe indiren Mehmetçik, kent genelinde teröristlerin bulunup etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyonlarına devam ediyor.