28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Terörü bu coğrafyadan kazıyıp yok edeceğiz"

"Terörü bu coğrafyadan kazıyıp yok edeceğiz" - Bitlis Valisi Ustaoğlu: - "İki gündür devam eden operasyon kapsamında bu sabah da 2 terörist etkisiz hale getirildi.

18.07.2017 - 15:08
Çok güzel sonuçlar elde ettik. Son bir yılda bölgede terör örgütü yüzde 50 etkisiz hale getirildi. Yani yaklaşık 120 terörist etkisiz hale getirildi" - "Terörü bu coğrafyadan kazıyıp yok edeceğiz. Geriye dönüp baktığımızda PKK'ya karşı en kararlı mücadeleyi bu dönemde sürdürüyoruz. Halkın desteğiyle de bu kararlı mücadele sürdürülecek"

BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, terör örgütü PKK'ya yönelik bölgedeki operasyonlara ilişkin, "İki gündür devam eden operasyon kapsamında bu sabah da 2 terörist etkisiz hale getirildi. Çok güzel sonuçlar elde ettik. Son bir yılda bölgede terör örgütü yüzde 50 etkisiz hale getirildi. Yani yaklaşık 120 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.

Bitlis Kültür Merkezi'nde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Ustaoğlu, yaptığı konuşmada, devletin, terör örgütü PKK ile kararlı şekilde mücadele ettiğini ve bölgede operasyonların sürdürülğünü söyledi.

Muhtarlara "Sizlere çok fazla ihtiyacımız var. Köylerdeki gören gözlerimiz, işiten kulaklarımızsınız." diye seslenen Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Vatandaş ve muhtarlarımız, köylerinde ve yakınlarında gördüğü şeyleri bizimle paylaşırlarsa bu mücadeleyi daha kararlılıkla sürdüreceğiz. İşimizi en çok kolaylaştıran sizlerseniz. Bu mekanizmayı güçlü tuttuğumuzda her dağda ve mağarada, Allah'ın izniyle köklerini kazıyacağız. İki gündür devam eden operasyon kapsamında bu sabah da 2 terörist etkisiz hale getirildi. Çok güzel sonuçlar elde ettik. Son bir yılda bölgede terör örgütü yüzde 50 oranında etkisiz hale getirildi. Yani yaklaşık 120 terörist etkisiz hale getirildi. Bazıları ölü, bazıları diri, çoğu da teslim oldu. Allah'ın izniyle her dağda ve mağarada, kahramanca mücadele eden asker, polis ve güvenlik korucularımızın sayesinde çok güzel sonuçlar elde ettik, etmeye devam edeceğiz."

- "Bu halk sayesinde inlerine kadar indik"

Terörle mücadelede vatandaşın desteğinin önemini vurgulayan Ustaoğlu, halkın devletinin yanında yer almasıyla teröristlerin barınamaz duruma geldiğini belirtti.

Bölgede birkaç yıl çalıştıktan sonra başka illere gittiklerini ancak güvenlik korucuları ile vatandaşların burayı terk etme gibi bir şansı olmadığını dile getiren Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Topraklarını ve atalarını bırakıp nereye gidecekler? Bu yüzden kahramanca mücadele ediyorlar. Vatandaşımız devletin yanında yer aldı. PKK'yı bu topraklarda barındırmayacaklar. Vatandaş, muhtar ve korucularımızla gücümüzü birleştirmemiz gerekiyor. Bu halk sayesinde inlerine kadar indik. 15 Temmuz'da da bu milletin gösterdiği duruş ve tarihi kahramanlık bir kez daha gösterdi ki Allah'ın izniyle ne bayrağımızı indirebilir ne ezanımızı susturabilir ne de bu vatanımızı bölebilirler. Çünkü silahların karşısında göğsünü siper eden milletimiz sayesinde, bu vatan üzerine hesap yapanlar bir kez daha hüsrana uğradı, uğramaya da devam edecektir. Terörü bu coğrafyadan kazıyıp yok edeceğiz. Geriye dönüp baktığımızda PKK'ya karşı en kararlı mücadeleyi bu dönemde sürdürüyoruz. Halkın desteğiyle de bu kararlı mücadele sürdürülecek."

Toplantıya, Vali Yardımcısı Murat Kütük, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu ve kurum temsilcileri de katıldı.