28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

TİKA'dan Mozambik Adalet Akademisine destek

TİKA'dan Mozambik Adalet Akademisine destek ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Mozambik Adalet Akademisinin fiziki altyapısına katkıda bulundu.

21.09.2018 - 15:16

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mozambik'in savcı, hakim ve hukuki danışmanlarını yetiştiren Mozambik Adalet Akademisinin fiziki altyapısına katkı sağladı.

Akademinin konaklama imkanlarını geliştirmek ve akademide kalan öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim almaları için TİKA, iki odanın eksikliklerini giderdi ve 8 tam otomatik makine ile donatılan bir çamaşırhane kurdu.

TİKA ayrıca akademinin su ve elektrik tesisatını yeniledi.

Akademinin açılış töreninde konuşan TİKA Maputo Program Koordinatörü Ömer Faruk Mergen, "Söz konusu proje ile geleceğin yargıç ve savcılarının yaşam koşullarını iyileştirerek eğitim kalitesini artırmayı hedefliyoruz." dedi.

Mergen, bu kapsamda yeni projeler için de hazırlıklarının devam ettiğini kaydetti.

Türkiye’nin Maputo Büyükelçisi Zeynep Kızıltan, Türkiye'nin Mozambik'in kalkınma çabalarının her zaman yanında olduğunu belirterek, 2016'da açılan TİKA Maputo Koordinasyon Ofisi sayesinde bu çabaların hız kazandığına dikkati çekti.

Adalet Akademisi Müdiresi Dr. Elisa Samuel ise TİKA'nın desteklerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türk makamları ile ilerleyen dönemde iş birliğini artırmayı hedeflediklerini söyledi.