19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Tipide mahsur kalan vatandaşları cezaevi personeli kurtardı

Tipide mahsur kalan vatandaşları cezaevi personeli kurtardı - Bitlis’in Tatvan ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bindikleri araçlarda mahsur kalan 25 kişi, Bitlis Açık Ceza İnfaz Kurumu çalışanları tarafından kurtarıldıBİTLİS (AA) - Bitlis’in Tatvan ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle araçlarında mahsur kalan 25 kişi, cezaevi personelinin 1,5 saatlik çalışması sonucunda kurtarıldı.

18.03.2017 - 18:38

Açık öğretim lise sınavından dönen 10 öğretmenle ilçeye bağlı Benekli Köyü’ne gitmeye çalışan 15 köylü, kar ve tipiden dolayı kapanan yolda mahsur kaldı.

Kendi imkanlarıyla ilçe merkezine ulaşmaya çalışan bu kişilerin çabaları sonuç vermeyince, Bitlis Açık Ceza İnfaz Kurumu personeli devreye girdi.

İş makinesiyle yürütülen yaklaşık 1,5 saatlik çalışma sonucu, 15 araçtaki 25 kişi mahsur kaldıkları yerden kurtarılarak ilçe merkezine ulaştırıldı.

İlçe genelinde yoğun şekilde etkili olan kar yağışı, tipi ve fırtına sebebiyle birçok köy yolunun ulaşıma kapandığı, çok sayıda aracın yollarda kaldığı öğrenildi.

Karla mücadele ekiplerinin kapanan yolların açılması için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.