28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

TMSF'ye devredilen Naksan Holding'in cihazlarının satıldığı iddiası

TMSF'ye devredilen Naksan Holding'in cihazlarının satıldığı iddiası - Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca, Naksan Holding'e ait bazı cihazların satıldığı yönündeki haberler yalanlandıGAZİANTEP (AA) - Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilen Naksan Holding'e ait bazı elektronik cihazların satıldığı haberinin doğruyu yansıtmadığını bildirdi.

27.02.2017 - 21:37

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı yerel medyada Naksan Holding A.Ş ile ilgili “Naksan’da surver başta olmak üzere, birçok harddisk ve bilgi deposu ihtiyaç fazlasından satılıyor” içerikli haber yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, bu haber üzerine başsavcılığın, holdingin TMSF heyetine söz konusu satışların yapılıp yapılmadığını sorduğu kaydedildi.

TMSF heyetinin başsavcılığa gönderdiği raporda, medyada çıkan haberlerin asılsız olduğunun belirtildiği ifade edilerek, "İlgi sayılı yazımız ile ekte gönderilen listedeki cihazların satışı yapılmamış olup, cihazlar halen şirket bünyesindedir." denildi.

Başsavcılığın açıklamasında şunlar kaydedildi:

"680 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 81. maddesi ile 'TMSF'ye devrolan şirketler, soruşturma ve kovuşturma sonuna kadar, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun gözetiminde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun ilişkili Bakanın atadığı yöneticiler tarafından ticari teamüllere uygun olarak ve basiretli tüccar gibi yönetilir. Bu şirketlerin yöneticileri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun ilişkili olduğu Bakan tarafından atanır ve görevden alınır” şeklinde düzenleme yapıldığı, bu düzenleme karşısında atanacak kayyumların kimlerden oluşacağı konusunda başsavcılığımızın tasarruf yetkisinin bulunmadığı hususu, kamuoyunun bilgisine sunulur."