29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Topladığı "himmeti" FETÖ'nün avukatına teslim etmiş

Topladığı "himmeti" FETÖ'nün avukatına teslim etmiş - Tokat'ta FETÖ/PDY davasında hapis cezası verilen 4 avukattan biri olan Kadir Tulum'un, "himmet" olarak topladığı parayı, örgüt elebaşı Gülen'in avukatına elden teslim ettiği belirlendiTOKAT (AA) - Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında yargılanarak hapis cezasına çarptırılan 4 avukat arasında yer alan Kadir Tulum'un, "himmet" olarak topladığı parayı örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in avukatına elden verdiği tespit edildi.

25.03.2017 - 10:55

Tokat Ağır Ceza Mahkemesince "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçlarından yargılanan sanıklardan Kadir Tulum'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası veren mahkeme heyetinin sanık hakkındaki kararında yer alan bir ayrıntı dikkati çekti.

Mahkeme heyetinin Tulum hakkındaki kararında şu ifadeler yer aldı:

"Sanık, 2008-2011 yıllarında Tokat ili avukatlar ünitesinin bağlı bulunduğu Karadeniz bölge sorumlusu olduğu iddia edilen ve soruşturması ayrı devam eden F.C.Ş'nin yardımcılığını yaptı. Bu dönemde F.C.Ş'nin kurucusu olduğu Güven Tahkim ve Hukuk Derneğinin kurulması aşamasında Samsun'a, derneğin Tokat'ta kurulumu ile ilgili sanıklar Kızılkaya, Top ve Böğrek ile görüşme yapmak amacıyla geldi, ünitenin kurulmasında önemli rol oynadı. Diğer sanıklardan örgüte yardım amacıyla himmet, kurban, burs adı altında Tokat'ta topladığı paraları, diğer illerde toplanan parayla Ankara'da Fetullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak'a elden teslim ettiği belirlendi."

Mahkeme, Tulum'un yanı sıra sanıklardan Şaban Top'a 2 yıl 1 ay, Mesut Böğrek ve Serhat Kızılkaya'ya ise 1 yıl 8 ay 18'er gün hapis cezası vermişti. Sanık avukatlarının yerel mahkemenin kararını taşıdığı Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi de yaptığı incelemenin ardından dosyada usul ve esasa ilişkin hukuka aykırılık bulunmadığı, delillerde herhangi bir eksiklik saptanmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğunu kararlaştırarak, istinaf başvurularını esastan reddetmişti.

Bu karar, aynı zamanda istinaf mahkemesinin FETÖ'ye ilişkin bir davada aldığı ilk karar olmuştu.