28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Trabzon "Büyük Kudüs Yürüyüşü"ne hazırlanıyor

Trabzon "Büyük Kudüs Yürüyüşü"ne hazırlanıyor - Kudüs Platformu Sözcüsü Atmaca: - "Binlerce kişi 16 Aralık'ta bir elimizde Filistin, bir elimizde Türk bayrağı ile Trabzon sokaklarında, 'Bir sokak ötesi Filistin' diye haykıracağız" TRABZON (AA) - Trabzon'da 16 Aralık'ta düzenlenecek "Büyük Kudüs Yürüyüşü" için hazırlıklar devam ediyor.

14.12.2017 - 16:25

Kudüs Platformunda yer alan siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütlerinin temsilcileri, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Trabzon Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı ve platform sözcüsü Mehmet Atmaca, yaptığı açıklamada, bugün "o parti bu parti, o sendika bu sendika, o görüş bu görüş" ayrılığı olmadan, Kudüs için tek ses, tek yürek ve tek Trabzon olarak bir arada bulunduklarını söyledi.

Bugün, Türkiye ve İslam dini adına yapılan her türlü aleyhte gelişme ve propagandaya karşı yüreğini ve canını her zaman en önce ortaya koyan Trabzon birlikteliği bulunduğunu vurgulayan Atmaca, "Kudüs Platformu tarafından, Trabzon'da sağlanan bu büyük birlikteliğin organizasyonunda 16 Aralık Cumartesi günü 'Büyük Kudüs Yürüyüşü' ve ardından miting gerçekleştirilecek. Yahudi lobisinin 100 yıllık planı olan Kudüs üzerindeki hesaplarına, içinde bulunduğu siyasi çıkmazdan kurtulmak için destek veren ABD Başkanı Trump, seçim öncesi Yahudilere verdiği 'Yanınızdayım' sözünü abartarak, Müslümanların ilk kıblesini İsrail'in başkenti ilan ederek adeta ateşle oynamıştır." dedi.

Atmaca, siyonistlerin değirmenine su taşıyan Trump'ın oynadığı ateşte yanacağını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Kudüs sadece Filistin'in değil, tüm İslam dünyasının davasıdır. Kudüs tüm İslam aleminin kırmızı çizgisidir. İslam Birliği Teşkilatı da dün yapılan zirvenin ardından Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti ilan ederek etkili bir adım atmış, dünyaya Kudüs'ün sahipsiz olmadığını göstermiştir. Bu gelişmeler ışığında Trabzon'da, İslam güneşi Kudüs'ün birilerine peşkeş çekilemeyeceğini, İslamiyet'in kutsal topraklarından olan Filistin'in yalnız olmadığını göstermek adına oluşturduğumuz Kudüs Platformu, cumartesi günü gerçekleştirilecek 'Büyük Kudüs Yürüyüşü' ile Kudüs'e en anlamlı desteği, Filistin'e en yürekten sevgiyi Trabzon'dan gösterecektir."

Trabzonluları, 16 Aralık Cumartesi saat 13.00'de Cumhuriyet Caddesi'nden başlayacak yürüyüşe davet eden Atmaca, şunları kaydetti:

"Yürüyüş 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda sona erecek, ardından aynı alanda miting düzenlenecek. Binlerce kişi 16 Aralık'ta bir elimizde Filistin, bir elimizde Türk bayrağı ile Trabzon sokaklarında, 'Bir sokak ötesi Filistin' diye haykıracağız. O gün Trabzon sokaklarında olacağız ama kalbimiz Kudüs'te atacak. Kudüs tüm Müslümanların namusudur. Kudüs İslamındır. Hainlere inat, zalimlere inat her zaman mazlumun yanında olan değerli Trabzonlu hemşehrilerimizi 16 Aralık'ta tüm randevularını iptal ederek Kudüs için yürüyüşe davet ediyoruz."