29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Trabzon'da Sokak Hayvanları Bakım Merkezi hizmete girdi

Trabzon'da Sokak Hayvanları Bakım Merkezi hizmete girdi - Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, Orman ve Su İşleri Bakanlığının katkısıyla inşa ettiği Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi hizmet vermeye başladı - Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: - "Sokak hayvanlarını dünyadan ayırmak için değil, yaşatmak için bu merkezi Trabzon'a kazandırdık"TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesince Orman ve Su İşleri Bakanlığının katkısıyla inşa edilen Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi hizmete girdi.

18.01.2018 - 15:37

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çağlayan Mahallesi'ne bağlı Kendirli mevkisinde Orman ve Su İşleri Bakanlığınca belediyeye tahsis edilen 84 dönümlük arazide Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi kurma çalışmalarına 2014'te başladıklarını kaydetti.

Merkezin inşaatının tamamlanarak hizmete girdiğini belirten Gümrükçüoğlu, Deliklitaş mevkisindeki geçici hayvan bakımevinde bulunan hayvanların, Türkiye'nin en modern hayvan bakım merkezine nakil işleminin tamamlandığını aktardı.

Gümrükçüoğlu, hayvan dostu barınağın aynı zamanda tüm hayvanlar için doğal yaşam alanı olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Burası Türkiye'nin en büyük tesislerinden biri. Tabiatın kucağında çok güzel bir konumu olan bu yerde Trabzon'umuzun Türkiye'ye örnek teşkil edecek bu tesisini hizmete aldık. Burada hayvanlar için ameliyathane, karantina ve enfeksiyon tedavilerinin yapılabileceği binalar ile ziyaretçiler için sosyal tesis bulunuyor. Kompleks 11 bina ve 2 büyük sundurmadan oluşuyor."

Trabzon'a böyle bir merkez kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Biz Avrupa ve kendini medeni ilan eden diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi 'hayvanları uyutmaI diye tabir edilen, bu dünyadan ayırma metodunu tarihten beri hiçbir zaman uygulamadık. Sokak hayvanlarını dünyadan ayırmak için değil, yaşatmak için bu merkezi Trabzon'a kazandırdık. Bu merkez ilimize, bölgemize ve ülkemize hizmete edecek ve örnek olacaktır."