28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Trabzon'dan Suriye'ye 8 tır yardım

Trabzon'dan Suriye'ye 8 tır yardım - Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından toplanan 8 tır okul ve kırtasiye malzemesi Suriye'ye gönderildiTRABZON (AA) - Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünce Suriye'deki eğitim kurumlarında kullanılmak üzere toplanan okul ve kırtasiye malzemeleri, 8 tırla bölgeye gönderildi.

28.03.2017 - 15:11

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, tırların uğurlanması amacıyla Akçaabat ilçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı Suriye'ye eğitim yardımı kapsamında Trabzon'da da yardımlar toplandığını belirtti.

Yapılan yardımların bir mesaj niteliğinde olduğunu ifade eden Yavuz, "Devletimizin, hazinemizin bunu yapmaya gücü yeterli fakat burada bir mesaj verilmeye çalışılıyor. 'Herkes karınca kararınca bu iyiliğe ortak olsun' mantığı vardır ve herkes gücü kadarı bu kampanyaya katılır. Türk milletinin yine bu yardımlarda da en önde olduğunu gösteriyoruz. Bu konuda katkısı olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise 8 tırlık eğitim malzemesinin Suriye'de, Türk Silahlı Kuvvetlerince yapılan operasyonlar sonrasında güvenli bölgelerdeki eğitim kurumlarına gönderileceğini kaydederek, malzemeler arasında okul sırası, kırtasiye ve okul tamirinde kullanılmak üzere çeşitli malzemelerin yer aldığını söyledi.

Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin'in yaptığı duanın ardından tırlar bölgeye uğurlandı.

Törene, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve vatandaşlar da katıldı.