29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Trafik kazasında ölen öğretmen için anma töreni

Trafik kazasında ölen öğretmen için anma töreni - Muğla'nın Yatağan ilçesinde, mesaisine yetişmeye çalışırken trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen Hüseyin Koç için okulunda anma töreni düzenlendiMUĞLA (AA) - Muğla'nın Yatağan ilçesinde, mesaisine yetişmeye çalışırken trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen Hüseyin Koç, okulunda düzenlenen törenle anıldı.

21.09.2017 - 15:44

Hüseyin Koç'un (51) Gökpınar İlkokulu'nda öğrencilerine ders verdiği sınıfta düzenlenen törene, öğretmenin ailesi de katıldı.

Koç'un fotoğrafının bulunduğu öğretmen masasına çiçek bırakan öğrenciler ve veliler, gözyaşlarına hakim olamadı. Törende, Koç için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Kaan Kutlu, Koç ailesinin hüznünü paylaştıklarını belirterek, "Öğrencilerine düşen, Hüseyin hocaya layık birer fert olarak yetişip, ileride 'Hüseyin hocamızın öğrencisiyim' diyerek toplumumuzun en üstünde yer almak ve onun adını sonsuza kadar yaşatmaktır." dedi.

Okul Müdürü Seray Demirel ise Koç'un yardımseverliğiyle örnek bir insan olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Hüseyin Koç ile aynı dönemde Gökpınar İlkokulu'na atandık. Geldiğimiz okul fiziki olarak enkaz durumdaydı. Hüseyin hocam, öğrencilerin derslerden geri olduğunu anladı ve teneffüse bile çıkmadan ek çalışmalar yaptı. Okulun tamir edilmesi gereken yerlerini elinden geldiği için tamir etti. Yeri geldiği zaman okula aldığı malzemelerin parasını cebinden ödedi."

Güler Koç ise ağabeyinin mesai arkadaşlarına, öğrencilere ve velilere, düzenledikleri anma töreninden dolayı teşekkür etti.

Öğrencilerden 10 yaşındaki Ayşe Naz Sağıt da birinci ve ikinci sınıftayken öğretmeni olan Koç'u asla unutmayacağını söyledi.

Tören, okul bahçesinde Koç için okunan duayla sona erdi.

Muğla-Aydın karayolu Madenler Mahallesi yol ayrımında önceki gün Hasane Kayabaşı'nın (36) kullandığı 48 Y 1664 plakalı otomobil, öğretmen Hüseyin Koç idaresindeki 09 BV 436 plakalı motosikletle çarpışmıştı. Koç, kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.