18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

"Trakya, oryantiring kamp merkezi olacak"

"Trakya, oryantiring kamp merkezi olacak" - Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Akyüz: "Trakya oryantiring sporu için çok uygun.

6.12.2017 - 11:21
Özellikle Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Çekya ve Sırbistan gibi ülkelerin sporcularını bu kamp merkezinde toplamayı düşünüyoruz"

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, Trakya'yı uluslararası oryantiring kamp merkezi yapmayı istediklerini bildirdi.

Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de oryantiring sporuna ilginin ciddi anlamda arttığını söyledi.

Her yaştan insanın oryantiring sporu yapabileceğine dikkati çeken Akyüz, yıl içinde 50'nin üzerinde yarışma yaptıklarını ve yurt dışında gerçekleştirilen şampiyonalara da katıldıklarını hatırlattı.

Kırklareli'nden sonra Edirne ve Tekirdağ'ın da haritalarını çıkarmayı istediklerini anlatan Akyüz, "Trakya oryantiring sporu için çok uygun. Trakya, uluslararası oryantiring kamp merkezi olacak, bunun için çalışıyoruz. Özellikle Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Çekya ve Sırbistan gibi ülkelerin sporcularını bu kamp merkezinde toplamayı düşünüyoruz. Diğer ülkelerle karşılıklı olarak kamplar düzenleyeceğiz. Bu, Trakya Kalkınma Ajansı ve valiliklerin desteği ile olacak." diye konuştu.

Düzenledikleri organizasyonlara çok sayıda sporcunun katıldığına değinen Akyüz, yarışmalar için her bölgeden kendilerine davet geldiğini dile getirdi.


- "23 ilimizde harita yok"

Yarışmaları daha önce oryantiring sporu ile tanışmamış bölgelerde yapmaya özen gösterdiklerini aktaran Akyüz, 23 ilde haritalarının bulunmadığını kaydetti.

Akyüz, oryantiring için önemli bir altyapı desteği olan harita çizimleri hakkında bilgi vererek, "Türkiye genelinde bugüne kadar çizilmemiş oranda harita çizimi yaptık. Bir yıl içinde 68 kilometrekarelik alanın haritası çizildi. Bu çok önemli. Bunu valiliklerimiz ve belediyelerimizin desteğiyle yapabildik." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 81 ilde harita çizimleri yapmak istediklerini bildiren Akyüz, "Türkiye olarak oryantiringde sürekli bir yükseliş sergiliyoruz. Önümüzdeki yıllarda başarılarımız artacağına inanıyoruz. Şu anda 23 ilimizde harita yok. Bu illerimizde de en kısa sürede harita hazırlamayı istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.