25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Trakya'nın en büyük halk pazarına yabancı ilgisi

Trakya'nın en büyük halk pazarına yabancı ilgisi - Kırklareli'ndeki halk pazarına Yunanistan ve Bulgaristan'dan turistler yoğun ilgisi gösteriyorKIRKLARELİ (AA) - Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen yabancı turistler, Kırklareli'ndeki Trakya'nın en büyük halk pazarına yoğun ilgisi gösteriyor.

8.11.2017 - 14:07

Kırklareli Seyyar Pazarcılar Odası Basın Sözcüsü Erdinç Günel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırklareli'nde bir asrı aşkın süredir haftanın sadece çarşamba günleri kurulan halk pazarına ilginin güzel olduğunu söyledi.

Bu tür halk pazarlarının Türkiye'de çok az olduğuna dikkati çeken Günel, Trakya'daki en büyük pazarın da Kırklareli'nde bulunduğunu ifade etti.

Günel, pazarda yaklaşık bin 200 esnafın tezgah açtığını belirterek fiyat politikasından dolayı komşu ülke vatandaşlarının pazara yoğun ilgi gösterdiğini anlattı.

Yabancıların halk pazarında kur farkından dolayı rahatlıkla alışveriş yaptığını ifaden eden Günel, "Bulgaristan ve Yunanistan'dan Kırklareli halk pazarına alışveriş yapmaya gelenler, bölge esnafının yüzünü güldürüyor. Biz pazarımıza ziyarete ve alışveriş yapmaya gelen tüm yabancı turistlerimize teşekkür ederiz. Son 3 haftadır ise pazarımıza alışveriş turları düzenlendiğini görüyoruz. Alışveriş yaban turistler mutlu bir şekilde pazardan ayrılıyor." diye konuştu.

Bulgaristan'dan alışveriş yapmak amacıyla halk pazarına gelen Melek Haskova, paralarının alım gücünün yüksek olmasından dolayı kente alışveriş turları düzenlendiğini söyledi.

Yaklaşık 3 aydır, Kırklareli'nde kurulan halk pazarından alışveriş yaptıklarını belirten Hakova, burada ekonomik bir alışveriş yapma imkanı bulduklarını sözlerine ekledi.