28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Trakya'nın incisi" her mevsim ayrı güzel

"Trakya'nın incisi" her mevsim ayrı güzel - Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesi, İstanbul'a yakınlığı ve ulaşım kolaylığı ile günden güne popülaritesini arttırıyor - "Trakya'nın incisi" olarak da anılan belde, doğa ve tarihi zenginlikleriyle her mevsim ayrı güzelliğiyle dikkati çekiyor - Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Asan: - "Doğası, tarihi ve deniziyle bir başka güzelliğe sahip Karadeniz ve Trakya'nın incisi Kıyıköy, şehir gürültüsünden uzaklaşmak, dinlenmek, gezmek ve eğlenmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline geldi.

12.10.2017 - 11:26
Kıyıköy, bu yıl yaklaşık 200 bin yerli ve yabancı turisti misafir etti"

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - "Trakya'nın incisi" olarak adlandırılan Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesi, dört mevsim alternatif tatil arayanların gözdesi haline geldi.

Karadeniz kıyısında yaklaşık 10 kilometrelik kumsala sahip, doğa ve tarihi zenginlikleriyle her mevsim ayrı güzelliğiyle dikkati çeken Kıyıköy, İstanbul'a yakınlığı ve ulaşım kolaylığı ile günden güne popülaritesini arttırıyor.

Belde, oksijen depolamak, mavi ve yeşili bir arada görmek, tarihi koklamak isteyen yerli ve yabancı turistlere dört mevsim ev sahipliği yapıyor.

Yazın hareketliliği diğer mevsimlerde aransa da sonbahar huzurunu ve kışın dinginliğini yaşamak isteyenlerin alternatif tatil rotasında Kıyıköy de yer alıyor.

- "Kıyıköy anlatılmaz, yaşanır"

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kıyıköy'ün kelimelerle anlatılamayacak kadar güzel denizi, doğası ve tarihi yapılara evsahipliği yaptığını söyledi.

Şirin beldenin mağaraları, manastırı, denizden ormana ve antik tiyatroya kadar farklı alanlarda birçok güzelliği bünyesinde barındırdığını ifade eden Asan, Kıyıköy'ün son yıllarda keşfedilmeye başladığını belirtti.

Birçok yerli ve yabancı turistin son yıllarda Trakya'ya ve özellikle Kıyıköy'e yöneldiğini dile getiren Asan, beldeye gelen yerli ve yabancı turistlerin bölgeye adeta hayran kaldıklarını vurguladı.

Mavi ve yeşili bir arada görmek isteyenlere eşsiz güzellikler sunan şirin beldenin barındırdığı tarihi yapılarıyla da ilgi çektiğini aktaran Asan, "Doğası, tarihi ve deniziyle bir başka güzelliğe sahip Karadeniz ve Trakya'nın incisi Kıyıköy, şehir gürültüsünden uzaklaşmak, dinlenmek, gezmek ve eğlenmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline geldi. Kıyıköy, bu yıl yaklaşık 200 bin yerli ve yabancı turisti misafir etti. Turist sayımızın gelecek yıl artmasını öngörüyüroz." diye konuştu.

Bölgenin sadece yazın değil, diğer mevsimlerde de turistleri ağırladığına işaret eden Asan, Kıyıköy'ün her mevsim ayrı güzelliklere ev sahipliği yaptığını vurguladı.

- "Tarihi ve doğasıyla başbaşa bir tatil"

Doğayı ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği (DEKAT) Başkanı Sırrı Tayan ise Kıyıköy'ün tarihi ve doğasıyla keşfedilmeyi bekleyen bir cennet olduğunu söyledi.

Kıyıköy'ün mağaradan manastıra, denizden ormana kadar farklı alanlarda birçok güzelliği bünyesinde barındırdığını dile getiren Tayan, şöyle konuştu:

"Tabiatı ile büyüleyici özelliğe sahip orman ve denizin bütünleştiği bölge, artık turizm ile adını duyurmaya başladı. Şehir gürültüsünden uzaklaşmak, dinlenmek, gezmek ve eğlenmek isteyen yerli ve yabancı turistler, Trakya'nın incisi olarak bilinen Kıyıköy beldesini tercih ediyor. Kıyıköy'e gelen turistler, 6. yüzyıldaki Justinyen döneminde yapılan Aya Nikola Manastırı, tarihi Bizans kalelerini gezerek, günün yorgunluğunu denizde atabiliyor. Akşam serinliğinde ise nehirlerde kano ve tekneler ile gezinen turistler, akşam rüzgarı ile doğanın sessizliğinde rahat bir nefes alabiliyor."