28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

“T/S SAMSUN" staj ve eğitim gemisi Amasra’da

“T/S SAMSUN" staj ve eğitim gemisi Amasra’da - Gemi kaptanı Şahin: -"İMEAK Deniz Ticaret Odası katkılarıyla, Türk Deniz Eğitim Vakfı bünyesinde staj hizmeti veren gemi denizci öğrencilerimiz için büyük bir avantaj"BARTIN (AA) - İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) katkılarıyla Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) bünyesinde staj ve eğitim hizmeti veren ''T/S SAMSUN'' gemisi Amasra Büyük Liman’a bağlandı.

16.08.2017 - 18:48

Dokuz üniversitesinden toplam 216 denizci öğrencinin ve 10 eğitmenin bulunduğu gemide, öğrencilere uygulamalı olarak ilk yardım, denizcilik İngilizcesi, gemicilik, seyir dersi, makine dairesi, yangınla mücadele, sosyal sorumluluk gibi dersler veriliyor.

Gemide 26 mürettebat, 24 otel görevlisi bulunurken, öğrenciler, boş vakitlerini spor yaparak ve piyano çalarak değerlendiriyor.

Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) Genel Müdür Yardımcısı ve TS/ SAMSUN gemisi eğitim koordinatörü kaptan Tuğfan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gemide bulunan 216 stajyer öğrenciye, 8 farklı alanda uygulamalı eğitim verildiğini söyledi.

Stajyer öğrencilere, can salı, filika indirme, bot kurtarma gibi eğitimlerin verildiğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

“İMEAK DTO katkılarıyla, TÜDEV bünyesinde staj hizmeti veren gemi denizci öğrencilerimiz için büyük bir avantaj. Öğrencilerimizin, denizde kaptan olarak denizcilik kariyerlerine başlaya bilmeleri için, 12 aylık mecbur bir staj yapmak zorunluğu bulunuyor. Bu stajı yapmadıkları sürece sınava giremiyorlar ve kaptanlık ehliyetlerini alamıyorlar. Günümüzde denizci öğrencilerin staj yapmaları için gemi bulmaları çok zor. Gemimizde öğrencilerimizden hiçbir ücret talep edilmiyor. Böylelikle öğrencilerimizin staj sorununu da çözmüş bulunuyoruz. Çok büyük bir proje, herkesin emeği var. İnşallah emekler karşılığını buluyordur, buna inancımız sonsuz.”

Gemi, yarın Amasra’dan ayrılacak.