29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

TTB'nin bildirisine tepki

TTB'nin bildirisine tepki - Kırıkkale'de Sağlık-Sen üyeleri, TTB Merkez Konseyinin Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili bildirisini kınadı - Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Akdoğan: - "Türkiye'nin terörle mücadele ettiği bu zaman diliminde TTB'nin barış ifadelerini kullanarak yapmış olduğu eleştirel açıklamayı en kararlı bir duruşla reddediyoruz"KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan ve üyeler, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyinin, "Zeytin Dalı Harekatı" konusundaki bildirisine tepki gösterdi.

1.02.2018 - 13:37

Sendika üyeleri, Yüksek İhtisas Hastanesi önünde, TTB Merkez Konseyinin Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamalarına tepki göstermek için bir araya geldi.

Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, TTB Merkez Konseyinin bildirisinde harekata yönelik eleştirileri kabul etmediklerini söyledi.

Bildiride milli değerlerle bağdaşmayan ifadelere yer verildiğini belirten Akdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

"Açıklamada harekat, bir halk sorunu olarak nitelendirilmiştir. TTB, sivil toplum kuruluşları kisvesi altına bürünerek iddia ettikleri açıklamayı yapmışlardır. Türkiye'nin vatansever hekimlerinin bu tür bir açıklamayla ilişiği olduğunu düşünmek son derece yanlıştır. Türkiye'nin terörle mücadele ettiği bu zaman diliminde TTB'nin barış ifadelerini kullanarak yapmış olduğu eleştirel açıklamayı en kararlı bir duruşla reddediyoruz. TSK, haklı gerekçelerle bu kadar meşru bir harekatı hassasiyetle yürütürken bundan rahatsızlık duymalarını asla kabul etmiyoruz. Terör guruplarının bertaraf edilmeye çalışıldığında hassas olup, vatan evlatları saldırıya uğradığında sessiz kalmalarının ne anlama geldiğini yüce Türk Milleti gayet iyi analiz etmektedir. Yalan yanlış ifadelerle bizim ülkemizi küçük düşüren TTB'nin gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu açıklama, uluslararası platformda Türkiye'yi küçük düşürmeyi amaçlamaktadır. Bu bildiriyi hazırlayan ve açıklayan kişi ya da kişiler hakkında yasal işlemlerin kararlılıkla devam etmesi gerekir. Niyeti halis olan, hedefini terörden başka bir şey koymayan Zeytin Dalı Harekatı'nı tüm kalbimizle, saygı ve gururla destekliyoruz."

Bu arada, basın açıklamasının bitiminde, hastaneye tedaviye gelen 72 yaşındaki Ali Kürtçü, Afrin'deki harekata katılan Mehmetçik için şiir okudu.