17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

TÜGVA Tokat temsilciliği açıldı

TÜGVA Tokat temsilciliği açıldı - TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan: - "(Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi) Bu sistem Türkiye için doğru sistem.

15.03.2017 - 19:24
İki parti bir araya geldi, aralarında anlaştılar, Meclisten de bu değişlik geçti. Şimdi halkımızın da teveccühü ile inşallah 16 Nisan'da yeni büyük Türkiye'yi, yeniden büyük Türkiye'yi kurmak için büyük bir karar vereceğiz"

TOKAT (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili, "Bu sistem Türkiye için doğru sistem. İki parti bir araya geldi, aralarında anlaştılar, Meclisten de bu değişlik geçti. Şimdi halkımızın da teveccühü ile inşallah 16 Nisan'da yeni büyük Türkiye'yi, yeniden büyük Türkiye'yi kurmak için büyük bir karar vereceğiz." dedi.

Erdoğan, TÜGVA Tokat temsilciliğinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye Gençlik Vakfının gençlerin geçmişiyle barışık şekilde geleceğini kurmasını arzu eden bir vakıf olduğunu söyledi.

Gençlerin kendi değerlerinden kopmadan, kendi değerleriyle barışık şekilde inancını kuşanarak geleceğini kurmasını hedeflediklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Önümüzde önemli bir referandum var. Referanduma doğru zaman azalırken bu hafta da gündemi Avrupa Birliği, Avrupa ile ilişkilerimiz işgal etti. Bir yandan ana muhalefetin anayasa değişikliği ile ilgili birtakım bilgilerden bihaber olduğunu öğrenmiş olduk. Bir yandan Avrupa'nın PKK teröristlerini beslerken, FETÖ teröristlerini beslerken, DHKP-C teröristlerini beslerken, onların yaptığı 'hayır' kampanyalarına desteğini gazetelerinin manşetleriyle verirken, 'evet' kampanyası için oraya giden bakanlarımıza izin vermemelerini, alçakça sınır dışı etmelerini izledik. Şimdi bunları anlamaya çalışıyoruz. Birçok insan şaşkın. Başbakanları bile 'Böyle bir şey dünyada pek görülmüş bir şey değil' diyor. Dünyada 1963 yılında birçok ülkenin taraf olduğu konvansiyon imzalanalı beri 2 müttefik ülkeden birinin diğerinin bürokratını sınır dışı etmesi, gözaltına alması olacak iş değil. Bunun bahanesi güvenlik endişeleri. 'Hayır' kampanyalarını yapanların güvenlik riskleri yok ama 'evet' kampanyası yapanların güvenlik endişeleri var."

Erdoğan, 16 Nisan'da halk oylamasının yapılacağını hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra onun kadar muktedir, güçlü, karizmatik olmayan liderler gelebileceğini, onlar için de ülkeyi yönetilebilir kılmaları gerektiğini anlattı.

Ülkeyi yeniden koalisyonlarla, ara dönemlere, ekonomik krizlere mahkum etmemeleri gerektiğinin altını çizen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onun için bu sistem Türkiye için doğru sistem. İki parti bir araya geldi, aralarında anlaştılar, Meclisten de bu değişlik geçti. Şimdi halkımızın da teveccühü ile inşallah 16 Nisan'da yeni büyük Türkiye'yi, yeniden büyük Türkiye'yi kurmak için büyük bir karar vereceğiz. Şimdiden ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun diyorum. Sayın ana muhalefet partisi liderini özellikle takip etmeniz lazım. Bu değişikliğin neden isabetli olduğunu da çok net şekilde ortaya koyuyor. Diyor ki bir yandan 'İşte Mecliste grubu büyük olan parti eğer cumhurbaşkanını seçemez ise aralarında kavga olmaz mı?'. Öbür taraftan diyor ki 'Bu tek adam rejimi getirecek'. Doğrusu nedir? Kendisinin söylediği gibi hem yasama ile yürütme arasında denge olmuş olacak hem de yürütmede çift başlılık olmayacak. Yürütme tek başlı olmuş olacak. Dolayısıyla yasama ile yürütme arasında bir sıkıntı olursa ne olacak, halkın hakemliğine gidilecek."

Erdoğan, Avrupa ile ilgili doktora çalışmasının sürdüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Burunlarının dibinde 250 bin Boşnak katledilirken seyirci kalarak, Irak'ta, Suriye'de 1 milyonu aşkın insan katledilirken seyirci kalarak, 5-6 Fransız terör mağduru olduğu zaman, hayatını kaybettiği zaman bütün Avrupa bir araya geldi. Bizim şehirlerde terör eylemleri olduğu zaman Avrupa'nın sesi çıkmadı. 15 Temmuz'da 240'ı aşkın şehidimiz, iki bini aşkın gazimiz olduğu zaman, Meclisimiz bombalandığı zaman Avrupa'dan ses çıkmadı. Çünkü Avrupa demokrasi, insan hakları, özgürlükler dediği zaman sadece işine geldiği yere kadar bunu savundu. Kendisi için olduğu zaman savundu, Türkiye için olduğu zaman savunmadı. Tayyip Erdoğan hapse girdiği zaman Avrupa'dan bir tane siyasetçi kapısını çaldı mı? Hayır. Ama teröristler hapse girdiği zaman Avrupa ülkelerinin büyükelçileri topluca mahkeme salonlarını aşındırdı. Ey Avrupa, bu ikiyüzlülüğünü biz görüyoruz ama sen bu ikiyüzlülükle nereye varacaksın."

Törene Tokat Valisi Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, ilçe belediye başkanları ile davetliler katıldı.