19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Tüketici Hakem Heyetleri Bölgesel Toplantısı

Tüketici Hakem Heyetleri Bölgesel Toplantısı ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde faaliyet gösteren tüketici hakem heyetlerini kapsayan bölgesel eğitim programı İstanbul'da düzenlendi.

26.09.2017 - 19:43

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin talimatıyla, Türkiye genelinde faaliyet gösteren bin 11 tüketici hakem heyetini kapsayacak şekilde 32 bölgede bölgesel eğitim programları düzenleniyor.

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından tüketici hakem heyetlerinin başkan, üye ve raportörlerine yönelik düzenlenen 2017 yılı Tüketici Hakem Heyeti Bölgesel Eğitim toplantısı bugün İstanbul'da yapıldı.

- Etkin karar almaları sağlanacak

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan, toplantıda yaptığı konuşmada, temmuz ayında başlayan bölgesel toplantıların, 29 Eylül'e kadar 81 ili kapsayacak şekilde 32 bölgede gerçekleştirileceğini belirterek, ülke genelinde faaliyet gösteren tüketici hakem heyetlerine ilgili mevzuatın anlatıldığını bildirdi. Uzunoğlan, toplantıların, hakem heyetleri arasında uygulama birliğinin sağlanması, son yargı kararlarının değerlendirilmesi, talep ve önerilerin alınması amacıyla yapıldığını ifade etti.

Tüketici hakem heyetlerinin, yargının üzerindeki iş yükünü önemli ölçüde azalttığını ve tüketici bilincinin gelişmesinde önemli bir rol oynadıklarını vurgulayan Uzunoğlan, "2016 yılında yaklaşık 1,5 milyon, 2017 yılının ilk sekiz ayında ise yaklaşık 380 bin tüketici hakem heyetlerine başvurdu. İstanbul'da da 22 Eylül'e kadar 90 bin 574 başvuru geldi." ifadesini kullandı. Uzunoğlan, önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarla tüketici hakem heyetlerinin daha etkin, daha hızlı, daha nitelikli kararlar almasını temin edecek adımlar atılmasının sağlanacağını kaydetti.