28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Tunceli'de 600 öğrenciye üniversite tanıtım gezisi

Tunceli'de 600 öğrenciye üniversite tanıtım gezisi - Kentte lise son sınıfta eğitim gören bir grup öğrenci, üniversiteleri tanımaları amacıyla valilik organizasyonunda İstanbul'a gönderildi - Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Sonel: - "Tunceli genelinde 7 ilçemiz dahil, 600 lise son sınıf öğrencimizi isteklerine göre İstanbul, İzmir ve Ankara'ya göndereceğiz"TUNCELİ (AA) - Tunceli'de lise son sınıfta eğitim gören bir grup öğrenci, üniversiteleri tanımaları amacıyla Valilik organizasyonuyla İstanbul'a gönderildi.

23.11.2017 - 14:56

Kentte lise son sınıfta eğitim gören 600 öğrencinin, Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel'in öncülüğünde düzenlenen organizasyonla üniversiteleri tanımaları amacıyla düzenlenecek gezi için İstanbul, Ankara ve İzmir'e gönderilmesi kararlaştırıldı.

Gezi öncesi Valilik önünde öğrencilerle bir araya gelen Sonel, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin gelecekte tercih edecekleri meslekleri belirlemelerinde okuyacakları üniversiteleri tanımalarının önemine işaret etti.

Sonel, öğrencilerin tercihlerini kolaylaştırmak ve kafalarındaki soru işaretlerini kaldırmak için üniversite ve şehir tanıtım etkinliği düzenlediklerini anlatarak 600 öğrencinin kafileler halinde İstanbul, Ankara ve İzmir'e gönderileceğini dile getirdi.

İstanbul'a gidecek ilk öğrenci kafilesinin 3 günlük bir gezi yapacağını anlatan Sonel, öğrencilerin gezecekleri üniversiteleri, yemeklerini ve konaklamalarını bizzat kendisinin ayarladığını söyledi.

Sonel, İstanbul gezisine katılan öğrencilerin üniversiteleri gezeceğini, bunun yanı sıra boğaz turuna katılacağını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Hem Valilik hem Belediye olarak yanınızdayız, her zaman kapımız açık. Yeter ki sizler üniversiteyi kazanın, iş sahibi olun, bu memlekete, bu memleketin güzel insanlarına güzel işler yapın. Bu projede bize destek veren hayırsever dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu projenin çok büyük bir miktarı hayırsever dostlarımızca karşılanıyor. Onlardan da Allah razı olsun. Onlara da hayırlı bol kazançlar olsun, onlara da sizin adınıza teşekkür ediyoruz."

Projeyle toplam 600 öğrencinin geziye gönderileceğini anlatan Sonel, "Tunceli genelinde 7 ilçemiz dahil, 600 lise son sınıf öğrencimizi isteklerine göre İstanbul, İzmir ve Ankara'ya göndereceğiz." dedi.

Konuşmanın ardından 68 lise son sınıf öğrencisi 2 öğretmen eşliğinde 2 otobüsle Elazığ'a gönderildi. Geziye çıkacak öğrencilerin ilk kafilesi olan bu öğrenciler ile öğretmenleri buradan uçak ile İstanbul'a gitti.

Öğrencileri Sonel'in yanı sıra Tunceli Vali Yardımcıları Selçuk Yosunkaya ve Akın Zor ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Aslanoğlu uğurladı.

Diğer öğrenciler de daha sonra 7 ayrı kafileyle İstanbul, İzmir ve Ankara'ya gidecek.