19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Tunceli'de bin 62 üniversite öğrencisine yemek desteği

Tunceli'de bin 62 üniversite öğrencisine yemek desteği - Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Sonel: - "Munzur Üniversitesinde okuyan bin 62 öğrencimize eğitim öğretim yılı boyunca yemeklerini ücretsiz Tunceli Belediyesi olarak karşılayacağız"TUNCELİ (AA) - Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Munzur Üniversitesinde okuyan bin 62 öğrenciye bir yıl boyunca yemek desteği sunacak.

14.11.2017 - 18:22

Sonel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'nin sorunlarını tespit etmek ve tanışmak için ziyaretler yapmaya devam ettiğini belirtti.

Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek'i ziyaret ettiğini anlatan Sonel, üniversitede okuyan bazı öğrencilere yemek yardımı yapılması konusunda talepte bulunduğunu anımsattı.

Talebi yerine getirmek için çalışma başlattıklarını ifade eden Sonel, "Rektörümüzün bizden 100 kadar bir öğrenciye yemek yardımı talebi oldu. Biz bu talebi 10 kat artırarak bin 62 öğrencimize destek verdik." dedi.

Tunceli'nin tespit edilen sorunları ötelemeden çözmek için çalıştıklarını vurgulayan Sonel, şunları söyledi:

"Tunceli'nin hak ettiği noktaya gelebilmesi için tüm yönetim kadromuzla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Tespit edilen ve çözüm bekleyen sorunlardan bir tanesi de öğrencilere yemek yardımıydı. Munzur Üniversitesinde okuyan bin 62 öğrencimize eğitim öğretim yılı boyunca yemeklerini ücretsiz Tunceli Belediyesi olarak karşılayacağız. Afiyet olsun, öğrencilerimiz Diyarbakır'dan, Şanlıurfa'dan, Mardin'den, Türkiye'nin çeşitli illerinden ilimize okumak için geliyor. Gençler geleceğimizdir. Onlar bizim misafirimiz. Onları en iyi şekilde ağırlamak bizleri mutlu ediyor. Gençlerimiz önce Allah'a son devletimize emanettirler. Gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz."