16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Tunceli'de PKK'lıların kaçırdığı öğretmeni katletmesi

Tunceli'de PKK'lıların kaçırdığı öğretmeni katletmesi - İçişleri Bakanı Soylu, telefonda görüştüğü öğretmen Necmettin Yılmaz'ın babası Hamit Yılmaz'a başsağlığı diledi - Vali Memiş, aileye taziye ziyaretinde bulundu GÜMÜŞHANE (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli-Pülümür karayolunda bulunan cesedin, 16 Haziran'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'a ait olduğunun belirlenmesinin ardından telefonda görüştüğü baba Hamit Yılmaz'a başsağlığı diledi.

15.07.2017 - 12:56

Tunceli Valiliği yetkililerince, bulunan cesedin Necmettin Yılmaz'a ait olduğu bilgisi verilen Yılmaz ailesi üzüntü yaşadı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Torul Hükümet Konağı'nda bir araya geldiği öğretmenin babası ile kardeşi Ahmet Yılmaz'a taziyelerini iletti.

Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailesine sabır dileyen Memiş, Yılmaz'ı kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Memiş, konuyu her gün yakından takip ettiklerini belirterek, "15 Temmuz gibi bu memleketin destan yazdığı bir tarihte maalesef kardeşimizin şehadet haberini aldık. Sizlerin acısının büyük olduğunu biliyor ve paylaşıyoruz. Artık Necmettin Yılmaz sadece sizin değil, yüce Türk milletinin evladıdır." dedi.

Yılmaz'ın ailesinin Türk milleti ve devletine emanet olduğunu vurgulayan Memiş, çok üzgün olduğunu dile getirdi.

- Bakan Soylu, aileye taziyelerini iletti

Vali Memiş, kendisini cep telefonundan arayarak bilgi alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile baba Hamit Yılmaz'ı görüştürdü.

Yılmaz, kendisine taziyelerini ileten Soylu'ya teşekkür ederek, "Vatan sağ olsun" dedi.

Öte yandan, Yılmaz'ın cenazesinin yarın Torul Hükümet Konağı önünde düzenlenecek törenin ardından, ilçeye bağlı Demirkapı köyünde toprağa verilmesinin planlandığı öğrenildi.

Geçen ay sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyünden memleketi Gümüşhane'ye giden Necmettin Yılmaz'ın otomobili kurşunlanmış ve araç Pülümür Vadisi'nde yanmış halde bulunmuştu.

Tunceli Valiliği, 12 Temmuz'da Pülümür Çayı'nın kenarında erkek cesedi bulunduğunu ve yapılan DNA incelemesi sonucu cesedin Yılmaz'a ait olduğunun kesinleştiğini bildirmişti.