20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Tunceli'deki terör saldırısı

Tunceli'deki terör saldırısı - Hozat ilçesinde geçen yıl teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu ağaç kesim işiyle uğraşan kişilerden birinin öldüğü saldırıda, kaybolan 2 kişinin de hayatını kaybettiği belirlendiTUNCELİ (AA) - Tunceli'nin Hozat ilçesinde, geçen yıl terör örgütü mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda, kaybolan 2 vatandaşın da öldüğü bildirildi.

11.02.2017 - 15:13

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Hozat kırsalında 9 Eylül 2016'da terör örgütü mensuplarınca yola döşenen yüksek miktarda el yapımı patlayıcı düzeneğinin sivil bir aracın geçişi sırasında infilak ettirildiği anımsatıldı.

Patlama sonrası parçalanan araçta, orman kesim işiyle uğraşan 3 özel müteşebbisin yer aldığı kaydedilen açıklamada, ilk incelemelerde bu kişilerden birinin olay yerinde öldüğünün tespit edildiği belirtildi.

Saldırının ardından kaybolan 2 kişinin bulunması için çalışmalar yapıldığı ifade edilen açıklamada, araçtaki DNA örneklerinin araştırılması sonucu kayıp özel müteşebbislerin de aynı saldırıda öldüğünün anlaşıldığı bildirildi.