28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Tunus medya heyetinden AA'ya ziyaret

Tunus medya heyetinden AA'ya ziyaret - Medya organları arasındaki iş birliğini geliştirmek ve Türk dış politikası konularında çeşitli kurum ve kuruluş yetkilileriyle görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Türkiye'de bulunan heyete ziyarette AA'nın faaliyetleri, yayın dilleri ve hedeflerinin yanı sıra kurumun uluslararası yapılanması ve işleyişi hakkında bilgi verildi ANKARA (AA) - Tunus'tan Türkiye'ye eğitim almak üzere gelen 11 kişilik medya heyeti, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti.

19.09.2018 - 16:47

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) hazırladığı program kapsamında, medya organları arasındaki iş birliğini geliştirmek ve Türk dış politikası konularında çeşitli kurum ve kuruluş yetkilileriyle görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Türkiye'de bulunan heyeti AA Editör Masası'nda ağırlayan AA Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Faruk Tokat, kurumun faaliyetleri, yayın dilleri ve hedeflerinin yanı sıra kurumun uluslararası yapılanması ve işleyişi hakkında bilgi verdi.

Tokat, AA'nın 13 dilde yayın yaptığını belirterek, ajansın servis ettiği haber, fotoğraf, videolar ile sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada güvenilir bir haber kaynağı olduğunu dile getirdi.

AA'nın 41 merkezde ofisi, 100 ülkede temsilciliği ve 76 ülkeden aboneliği bulunduğu bilgisini paylaşan Tokat, ajansın bünyesinde 124 uyruktan çalışanı olduğunu kaydetti.

Tokat, AA'nın, Washington DC'den Brüksel'e, İslamabad'dan Tahran'a, Bogota'dan Melbourne'e uzanan bir coğrafyada siyaset, ekonomi, finans, enerji, bilim, kültür sanat, teknoloji, spor ve yaşam hikayeleri gibi kategorilerde haberler ürettiğini söyledi.

Heyete ayrıca AA'nın "Savaş Muhabirliği Eğitimi" programına ilişkin bilgi veren Tokat, eğitimin uluslararası nitelik taşıdığına işaret etti. Heyete, AA'nın hazırladığı savaş muhabirliği tanıtım videosu izletildi.

Kurumun işleyişi ve çalışmaları hakkında heyetin sorularını yanıtlayan Tokat, daha sonra heyete AA'nın birimlerini gezdirdi.