29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Turizmin parlayan yıldızı Trabzon

Turizmin parlayan yıldızı Trabzon - Doğal güzelliklerinin yanı sıra Sümela ve Uzungöl gibi destinasyonlarıyla da uluslararası marka olan Trabzon, kolay ulaşım ve gelişen konaklama imkanlarıyla turizmde adından söz ettiriyor - İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayvazoğlu: - "Rakamlar göz önüne alındığında Trabzon'da toplam 519 otel ve konaklama tesisinde 31 bin 113 yatak kapasitesi var.

17.01.2018 - 11:05
Turist sayısındaki artışa bağlı olarak yatak kapasitemizi artırmaya yönelik çalışmalar devam ediyor" - "Trabzon, yatırımların tamamlanmasıyla turizmde parlayan yıldız olmaya devam edecek ve daha da ön plana çıkacak"

TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - Sümela ve Uzungöl gibi destinasyonlarıyla uluslararası marka olan Trabzon, son yıllarda kolay ulaşım ve gelişen konaklama imkanlarıyla turizmin parlayan yıldızı haline geldi.

Sahip olduğu doğal güzelliklerin yanı sıra zengin kültürel, tarihi ve yöresel ögeleriyle dikkati çeken Trabzon, yöre insanının misafirperverliği ve sıcakkanlılığıyla turizmde ön plana çıkıyor.

Özellikle Körfez ülkelerinden gelenler başta olmak üzere her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan kent, son birkaç yılda turizme dönük yapılan otel yatırımlarıyla 31 bin 113 yatak kapasitesine ulaşarak adeta turizmin parlayan yıldızı oldu.

Dağ ve yayla turizminin yanı sıra ziyaretçilerine her mevsim farklı alternatifler sunan Trabzon, yapılacak tanıtım çalışmaları ve yeni yatırımlarla turizmden daha fazla pay almak istiyor.

- "Turistlerin ilgisi yatak kapasitesini artırıyor"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra dağ ve yaylalarıyla da turistlerin tercihinde ilk sırayı aldığını söyledi.

Trabzon'u geçen yıl 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini dile getiren Ayvazoğlu, turizm açısından yoğun bir sezon geçirildiğini ifade etti.

Ayvazoğlu, turistlerin ilgisinin yatak kapasitesini artırdığını aktararak, turizme dönük çalışmalara hız verildiğini kaydetti.

Turizmden daha fazla pay almak istediklerini vurgulayan Ayvazoğlu, "Ürün çeşitliliğini artıracak çalışmalara da hız verdik. Derdimiz ürün çeşitliliğini artırarak ortalama 1-2 olan geceleme sayımızı 3-4 güne çıkarmaktır." dedi.

- "Yeni konaklama yatırımlarımız da bulunuyor"

Ayvazoğlu, Trabzon'un ulaşımda kolaylık açısından da tercih edildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Turizm işletme belgeli 54 tesisimiz bulunuyor. Bunlar 6 bin 441 yatak kapasitesine sahip. Belediye belgeli ise 240 tesis 11 bin 248 yatak kapasiteli. Uzungöl'de de 196 tesis de 9 bin 86 yatak kapasitesi bulunuyor. Turizm yatırım belgeli ise 29 tesis 4 bin 338 yatak kapasitesine sahip. Bu rakamlar göz önüne alındığında Trabzon'da toplam 519 otel ve konaklama tesisinde 31 bin 113 yatak kapasitesi var. Turist sayısındaki artışa bağlı olarak yatak kapasitemizi artırmaya yönelik çalışmalar devam ediyor."

Turizm destinasyonları, alternatif turizm seçenekleri ve yatak kapasiteleri konusunda çalıştıklarını belirten Ayvazoğlu, "Yeni konaklama yatırımlarımız da bulunuyor. Trabzon yatırımların tamamlanmasıyla turizmde parlayan yıldız olmaya devam edecek ve daha da ön plana çıkacak." diye konuştu.