25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

"Türk askeri asla ve asla kadına ve çocuğa namlusunu doğrultmaz"

"Türk askeri asla ve asla kadına ve çocuğa namlusunu doğrultmaz" - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: - "Bugün algı operasyonlarıyla 'Türkiye'nin Afrin'de sivilleri hedef aldığı' yalanını yaymaya çalışıyorlar.

17.02.2018 - 11:09
Eğer gözleri varsa gelirler buradaki bu şehit ailelerini ziyaret ederler, sivillerin nerede, kimler tarafından hedef alındığını da görürler" - "Türk askeri asla ve asla bir kadına, bir çocuğa namlusunu doğrultmaz. Bizim sivilleri hedef almamız söz konusu bile olamaz. Operasyonun bugün bu kadar temkinli bir şekilde yavaş ve güvenli bir şekilde ilerlemesinin sebebi sivillere çok büyük özen ve ihtimam göstermemizden dolayı"

KİLİS (AA) - İZZET MAZI - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Bugün algı operasyonlarıyla 'Türkiye'nin Afrin'de sivilleri hedef aldığı yalanını yaymaya çalışıyorlar. Eğer gözleri varsa gelirler buradaki bu şehit ailelerini ziyaret ederler sivillerin nerede, kimler tarafından hedef alındığını da görürler." dedi.

Bakan Kaya, terör örgütü PYD/PKK'nın Kilis'teki Çalık Camisi'ne gerçekleştirdiği roketli saldırıda ibadet ettikleri sırada yaşamını yitiren terzi Muzaffer Aydemir ile Suriye uyruklu Tarık Tabbak'ın ailelerine taziyede bulunduklarını anımsattı.

Sivillerin bu şekilde hedef alınmasının asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Kaya, saldırıda yaşamını yitiren Suriyeli Tabbak'ın 6 yıl önce zalim Esed'in zulmünden kaçarak Kilis'e sığındığını ve 'ensar' ruhuyla evlerini, kapılarını ve gönüllerini açan Kilislilerle huzur içinde yaşadığını belirtti.

Kaya, Tabbak'ın biri 2 diğeri 3 yaşında iki çocuğu olduğuna dikkati çekerek, "Bir de annesinin karnında, henüz hayata gözlerini açmamış bebeği var. Esed'in zulmünden kaçıp burada PYD/PKK terör örgütünün hedefi olarak şehit düştü Tarık kardeşimiz." dedi.

"Biz, 80 milyon bugün, sınır ötesinde, Zeytin Dalı Harekatı'nda mücadelesini sürdüren kahraman Mehmetçiğimize dualarımızla destek oluyoruz." diyen Kaya, şöyle devam etti:

"Biz Zeytin Dalı Operasyonu ile hem sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için oradayız hem de zulümden kaçan insanların huzurlu barış ortamına kavuşması ve yurtlarına dönmeleri için oradayız. İnşallah operasyonu güvenli bir şekilde sürdüreceğiz. Biz hiçbir zaman, Türk ordusu olarak sivilleri ve kadınları hedef almadık. Bizim medeniyet geleneğimizde böyle bir şey asla ve asla yok. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu çok net bir şekilde ifade etti. Bugün algı operasyonlarıyla, 'Türkiye'nin Afrin'de sivilleri hedef aldığı' yalanını yaymaya çalışıyorlar. Eğer gözleri varsa gelirler buradaki bu şehit ailelerini ziyaret ederler, sivillerin nerede, kimler tarafından hedef alındığını da görürler."

- "Siviller Mehmetçik'i dualarla karşılıyor"

Bakan Kaya, terör örgütü PYD/PKK tarafından Kilis ve Hatay'a onlarca roket atıldığını ve bu saldırılarda 5'i Hatay'da 2'si Kilis'te 7 sivilin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, sivillerin hedef alınmasının Afrin'de değil Hatay ve Kilis'te terör örgütü tarafından gerçekleştiğini vurguladı.

Türkiye'nin Suriye'deki zulümden kaçan yaklaşık 3,5 milyon sivile ev sahipliği yaptığını aktaran Kaya, şöyle konuştu:

"Türk askeri asla ve asla bir kadına, bir çocuğa namlusunu doğrultmaz. Bizim sivilleri hedef almamız söz konusu bile olamaz. Operasyonun bugün bu kadar temkinli bir şekilde, yavaş ve güvenli bir şekilde ilerlemesinin sebebi sivillere çok büyük özen ve ihtimam göstermemizden dolayı. Bugün Mehmetçiğimiz girdiği bütün köylerde sivillere yardım dağıtıyor. Siviller Mehmetçik'i dualarla karşılıyor. Bunu yabancı ajanslar da aynen bizim ajanslarımızın çektiği gibi çekip dünyaya servis edebilirler. Algı operasyonlarına asla ve asla izin vermememiz gerekiyor. Bunun için sizlerin yaptığı haberler çok kıymetli. Türkiye olarak biz 3,5 milyon masum sivile kapılarını, gönüllerini açmış insanlarız. Esed'in zulmünden ve oradaki terör örgütlerinin zulmünden kaçan 3,5 milyon sivil bugün Türkiye topraklarında huzur, güven içinde 6 yıldan fazladır yaşıyor."

- "PKK neyse PYD de YPG de odur"

Bakan Kaya, Zeytin Dalı Harekatı'nın tamamlanmasıyla bölgenin huzura ve barışa kavuşacağına işaret ederek, "Bütün terör örgütleriyle aynı şekilde kararlılıkla mücadelemiz sürecek. PKK neyse PYD de YPG de odur. Bunu artık dünyanın bu şekilde görmesi, kabul etmesi gerekiyor. Buraya roketleri atanlar PYD ve YPG terör örgütünün elemanlarıdır. Sivil katliamına yol açan, burada sivilleri şehit düşüren PYD/PKK-YPG terör örgütüdür." ifadelerini kullandı.