28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş:

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş: - "Biz asla sınıf sendikacılığı yapmadık.

14.10.2017 - 17:05
Biz asla 'Memurların karnı doysun, diğer kesimler ne yaparsa yapsın' ayırması içine girmedik"

ÇANKIRI (AA) - Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "Biz asla sınıf sendikacılığı yapmadık. Biz asla 'Memurların karnı doysun, diğer kesimler ne yaparsa yapsın' ayırması içine girmedik." dedi.

Yokuş, sendikanın Çankırı şubesinin genel kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiye Kamu-Sen'in 25 yıl önce başlattığı emek ve onur mücadelesiyle bugünlere geldiklerini söyledi.

Türkiye Kamu-Sen'in "milli bir hareket" olduğunu belirten Yokuş, "Türkiye Kamu-Sen mensupları, 'İlkemiz önce ülkemiz' diyerek yol almışlardır. Onlar bilirler ki bu ülkede sadece memurların haklarını aramasıyla mutlu olmazlar. Çünkü onlar, Türk milletinin sevdalılarıdır. Onlar adil paylaşım, hakça bölüşüm, herkese eşit muamele isterler. Onlar Allah'ın en kutsal varlık olarak yarattığı insanımızın her birine eşit davranılmasını ister. Çünkü onlar Türk İslam sevdasıyla hareket eden kamu çalışanlarıdır." ifadelerini kullandı.

Türkiye Kamu-Sen olarak sınıf sendikacılığı yapmadıklarını dile getiren Yokuş, şöyle devam etti:

"Biz asla 'Memurların karnı doysun, diğer kesimler ne yaparsa yapsın' ayırması içine girmedik. Peygamber efendimizin ifadesiyle 'Komşusu açken tok yatanlar bizden değildir' anlayışı hep şiarımız olmuştur. Bizler ülkemizde on yıllardır adalet, eşitlik, hak arıyoruz. Her kesim insanca paylaşım istiyor ama kimisi önce kendisine, kimisi yandaşına, kimisi candaşına istiyor. Aramızdaki tek fark ne biliyor musunuz? Biz hak, hukuk, adalet isterken istisnasız 80 milyona istiyoruz. Çünkü adalet, hakça paylaşım 80 milyona olursa Allah'ın adaleti olmuş olur diye."

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinen Yokuş, şunları kaydetti:

"Allah bir daha göstermesin ama bu sendika, sendikanın genel başkanları, yöneticileri 2005'ten beri kamuda FETÖ örgütlenmesinin nasıl başladığını, nasıl gittiğini dönemin başbakanına, cumhurbaşkanına bürokratlarına defalarca anlattık. 12 yıldır her yerde FETÖ'nün pisliğini söyledik. FETÖ'cü polisler 2009'da siyasi parti temsilcilerini yasa dışı izledikleri gibi beni de 6 ay yasadışı izlemişler. Şimdi davalıyız. Neden? O hainleri rahatsız ettik diye."