18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Türk dağcılar Savalan Dağı'nın zirvesinde bayrak açtı

Türk dağcılar Savalan Dağı'nın zirvesinde bayrak açtı - Dağcı Hidayet Ekici: "Türkiye'den gelerek İran'da bulunan bu dağın zirvesinde açtığım Türk bayrağını gururla taşıyorum"IĞDIR (AA) - Türk dağcılar, İran'ın önemli dağlarından olan 4 bin 811 rakımlı Savalan Dağı'nın zirvesinde bayrağı açtı.

24.07.2018 - 16:13

Mersin, Adana, Tunceli, Kahramanmaraş, Ankara, İstanbul, Kayseri ve Iğdır'da yaşayan 10 dağcı, İran'daki Savalan Dağı'na tırmanmak amacıyla Iğdır'da bir araya geldi.

Kentte bir gece konaklayan dağcılar, karayoluyla Ağrı-Gürbulak Sınır Kapısı'ndan İran'ın Tebriz kentine hareket etti.

Burada 5 soydaş dağcıyla buluşan Türk dağcılar, karayolu ile Tebriz kent merkezine 250 kilometre uzaklıktaki Savalan Dağı'nda 3 bin 700 metredeki kamp alanında bir süre konakladı.

Tırmanışa geçip 8 saat sonra zirveye ulaşan 15 dağcı, buradaki 4 bin 811 rakımlı krater gölü yakınında Türk bayrağı açtı.

Etkinliğe Kahramanmaraş'tan katılan Harun Tozkoparan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İran'ın en büyük dağlarından olan Savalan'a başarılı tırmanış yaptıklarını anlattı.

Dağcılar için çok kıymetli olan dağda sorunsuz şekilde zirve yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Tozkoparan, "Zirvede İran'dan bize eşlik eden Türk soydaşlarımızla Türk bayrağını açtık. İnşallah kazasız belasız inişe geçeceğiz." dedi.

- "Dağın zirvesinde açtığım Türk bayrağını gururla taşıyorum"

Dağcılardan Hidayet Ekici de "Türkiye'den gelerek İran'da bulunan bu dağın zirvesinde açtığım Türk bayrağını gururla taşıyorum. Faaliyete katılan tüm dağcı arkadaşları yürekten tebrik ediyorum." diye konuştu.

Zirvede Türk bayrağını açmanın heyecanını yaşadığını anlatan Ekici, "Ay yıldızlı bayrağımızı burada açmak için çok zorlu bir tırmanış olsa da dayandım. Zirve yaptığım bu dağda 4 bin 811 metrede bayrağımızı dalgalandırdık, bunun için çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Mersinli dağcı İsmail Sevinç de ilk kez uluslararası bir tırmanışa katıldığını anlatarak, "Türkiye'den katılan 10 dağcı ve buradaki 5 dağcı arkadaşımızla İran'ın en büyük 2'nci dağında zirve yaptık ve Türk bayrağını açtık, çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Savalan Dağı'na zirve tırmanışını gerçekleştiren sporcular, burada zirve seremonisi gerçekleştirdikten sonra inişe geçerek, yaklaşık 4 saatte kamp yerine ulaştı.

Dağcılar daha sonra karayoluyla Türkiye'ye döndü.