19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Türk fındığı Almanya'da tanıtıldı

Türk fındığı Almanya'da tanıtıldı - FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar: - "Hem üretim anlamında hem de fındık alım noktasında her geçen gün daha da iyiye gidiyoruz.

13.10.2017 - 12:13
TMO'nun piyasadan fındık almasına rağmen kurumumuza yoğun bir ilgi söz konusu"

ORDU (AA) - Türk fındığı Almanya'nın Köln kentinde açılan ve dünyanın en büyük gıda fuarı kabul edilen "Anuga 2017 Gıda ve İçecek Fuarı"nda tanıtıldı.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarda birçok fındık firmasının yer adığını söyledi.

Bayraktar, 7-11 Ekim'de gerçekleştirilen fuarda Türk fındığının en iyi şekilde tanıtıldığını, FİSKOBİRLİK'in de fuarda stand açtığını ifade etti.

Dünyanın dört bir tarafından katılım olan fuarda Türk fındığına yoğun ilgi gösterildiğini kaydeden Bayraktar, "Anuga fuarı dünyanın en büyük gıda fuarlarından birisi olarak kabul ediliyor. Biz de FİSKOBİRLİK olarak son 3-4 yıldır bu fuara katılım göstererek Türk fındığını tanıtmaya gayret ediyoruz." dedi.

Fuarda dünyadaki bütün alıcıların buluştuğunu aktaran Bayraktar, "Dört gün açık kalan bu fuar tüm fındık sektörü adına olumlu geçti. Bu fuar sayesinde fındık ihracatçılarımız yeni pazar bulma şansı yakaladı." diye konuştu.

Bayraktar, Türk fındığının aroma ve kalite yönden oldukça beğenildiğini vurguladı.

FİSKOBİRLİK'in birçok ülkede bayisi bulunduğunu anlatan Bayraktar, "İnşallah yürüttüğümüz bu çalışmaların sonucunda bayi sayımızı daha da artırmış olacağız" şeklinde konuştu.

FİSKOBİRLİK'in her geçen yıl daha da büyüdüğünü vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Fındıkta dünyada yeniden söz söyleyen bir kurum haline geleceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Fuarda Türkiye 298 firma ile temsil ediliyor. Bu firmaların arasında bizim de olmamız çok önemli. FİSKOBİRLİK olarak hem üretim anlamında hem de fındık alım noktasında her geçen gün daha da iyiye gidiyoruz. Bu sene geçen yıla göre çok daha iyiyiz. TMO'nun piyasadan fındık almasına rağmen kurumumuza yoğun bir ilgi söz konusu. Bu anlamda bizleri yalnız bırakmayan tüm üreticilerimize teşekkür ediyoruz."