20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Türk ve İran heyetleri sınır güvenliğini görüştü

Türk ve İran heyetleri sınır güvenliğini görüştü - Iğdır'da, Vali Enver Ünlü başkanlığındaki Türk ve Albay Şirzad Hacızadeh başkanlığındaki İran heyetleri sınır güvenliğine ilişkin toplantı yaptıIĞDIR (AA) - Iğdır'da bir araya gelen Türk ve İranlı yetkililer, her iki ülkenin sınır illeri arasındaki güvenlik konusunda toplantı gerçekleştirdi.

17.10.2018 - 09:52

Iğdır Valisi Enver Ünlü başkanlığındaki Türkiye heyeti, Hudut Komiseri Albay Şirzad Hacızadeh başkanlığındaki İran heyeti ile TİGEM Kasım Karabekir İşletmesi Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.

Burada yapılan "Sınır Güvenliği Toplantısı"nda, Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki sınır güvenliği, terör faaliyetleri, hudut olayları ve kaçakçılık konuları ele alındı.

Vali Enver Ünlü, toplantıda yaptığı konuşmada, sınırda yaşanan olaylara değinerek güvenlik tedbirlerinin ve terörle mücadelenin devam etmesi gerektiğini söyledi.

İran heyetini Iğdır'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünlü, şunları kaydetti:

"Bölücü terör örgütü mensuplarının müşterek sınır hattına kadar gelerek sınır güvenlik görevlilerimize ve ülkemize yönelik gerçekleştirdikleri terör olaylarını kınıyor, bu tür istenmeyen hudut olaylarının meydana gelmemesi için mevcut sınır güvenlik tedbirlerinin artırılması ve sınır güvenlik görevlilerinizin uyarılmalarını talep ediyorum. Bu vesileyle iki ülke arasındaki mevcut güvenlik tedbirleri ve terörle mücadelenin artarak devamını diliyor, gerçekleştirmekte olduğumuz bu toplantının iki komşu ülkeye de son derece yararlı olacağına inanıyorum."

Her iki ülkenin heyetleri daha sonra sınır güvenliğini ele aldı.