24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Türkçe öğrenen Suriye ve Iraklılara sertifika

Türkçe öğrenen Suriye ve Iraklılara sertifika - Bingöl HEM bünyesinde açılan Türkçe dil kursunu tamamlayan Suriyeli sığınmacılar ile Bingöl Üniversitesinde öğrenim gören Iraklılara sertifika verildi - Vali Köşger: - "Türkiye ile ülkeleriniz arasında oluşabilecek ortak çalışmalarda sizlere de iş imkanı doğacak"BİNGÖL (AA) - Bingöl Halk Eğitim Merkezinde (HEM) Türkçe dil kursunu tamamlayan Suriyeli sığınmacılar ile Bingöl Üniversitesi öğrencisi Iraklılar sertifika aldı.

7.02.2017 - 17:27

Vali Yavuz Selim Köşger, HEM binasında düzenlenen törende, kurslara katılan 61 Suriyeli ve Iraklının Türkçe öğrendiğini söyledi.

Suriye'de yaşanan sıkıntıların kısa sürede sona ermesini temenni ettiklerini dile getiren Köşger, "Bu gayretiniz, hem buradaki hayatınızı kolaylaştıracak hem de inşallah ülkelerinize döndükten sonra kardeşliğimizin temsilcisi olacaksınız. Türkiye’yi tanıdınız, kültürünü ve iş potansiyelini biliyorsunuz artık. Türkiye ile sizin ülkeleriniz arasında oluşabilecek ortak çalışmalarda sizlere de iş imkanları doğacak. Dolayısıyla çok anlamlı bir iş yaptınız ben hepinizi tebrik ediyorum." dedi.

Daha sonra Köşger, kursu başarıyla tamamlayan Suriyeli ve Iraklılara sertifika ile çeşitli hediyeler verdi.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Göç İdaresi Müdürü Murat Atilla ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Akıncı katıldı.