19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Türkiye Finans'tan 80 milyon liralık kira sertifikası ihracı

Türkiye Finans'tan 80 milyon liralık kira sertifikası ihracı - Türkiye Finans Hazine ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Uzun: - "Yeni kira sertifikası ihracından sağladığımız finansmanla, reel ekonomiye verdiğimiz güçlü desteği sürdürececeğiz"İSTANBUL (AA) - Türkiye Finans Katılım Bankası, iştiraki TF Varlık Kiralama AŞ aracılığıyla 80 milyon liralık, 175 gün vadeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

19.08.2017 - 13:59

Bankanın açıklamasına göre, TF Varlık Kiralama AŞ'nin yurt içi piyasada ihraç ettiği 80 milyon TL tutarlı yeni kira sertifikası ihracı başarıyla tamamlandı. 14-16 Ağustos'ta talep toplaması yapılan sertifika ihracı, yönetim sözleşmesine dayalı olarak gerçekleştirildi.

Türkiye Finans, yılın sekiz ayında toplam 708 milyon TL tutarında kira sertifikası ihraç etmiş oldu.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Türkiye Finans Hazine ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun, yeni kira sertifikası ihracından sağladıkları finansmanla, reel ekonomiye verdikleri güçlü desteği sürdüreceklerini belirtti.

KOBİ'lerin ekonomik büyümenin temeli olduğu bilinciyle hareket ettiklerini aktaran Uzun, KOBİ'ler için bir danışman ve iş ortağı da olduklarını anlattı.

Uzun, "Tüm bankacılık faaliyetlerimize bu bilinçle yön vermekteyiz. Kurduğumuz ikinci bir varlık kiralama şirketi aracılığıyla, Türkiye’de reel sektörün finansmanında kira sertifikası ihracını uygulayan ilk katılım bankası olarak önümüzdeki dönemde de katılım bankacılığı prensiplerine uygun olarak kaynaklarımızı çeşitlendirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.